Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

9 saker du kanske inte visste om prins Daniel

21 apr, 2019, 14:00 
AvMalin Falkengren
Victoria och Daniel på Sofia och Carl Philips middagen kvällen innan deras bröllop.
Att prins Daniel från Ockelbo var en man av folket innan han gifte sig med kronprinsessan Victoria vet nog alla. Den sportiga prinsen är rätt privat av sig, men här är några saker du kanske inte visste! Eller visste du?
Annons

Prinsen som kommer från Ockelbo i Gästrikland är idag 45 år. För snart 19 år sedan träffades kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, som han då hette.

När Victoria började träna på hans exklusiva gym, Master Training i centrala Stockholm, tog det inte lång tid innan ljuv musik uppstod mellan dem.

Kronprinsessparet.
Kronprinsessparet Victoria och Daniel.

Kronprinsessans Victorias första spännande dejt

Efter bara två månader tog den blivande prinsen mod att för första gången bjuda ut en klient. Han hade skaffat två biljetter till en Britney Spears-konsert i Globen och hoppades Victoria skulle tacka ja till hans dejt. Det gjorde hon och sedan dess har det varit de två.

Annons

Hemlighetsmakeri mellan Daniel och Victoria

Paret lyckades hålla sin relation hemlig i ett år och sju månader innan det blev officiellt. Så klart hade det tisslats och tasslats på gymmet om att de två turturduvorna hade ett gott öga till varandra och nog hade en romans… Och folk, och jornalister, som visste visade respekt och var tysta kring den nya kungliga romansen.

Prins Daniel

Nu har prinsen varit i offentligheten länge och är långt från en doldis. Även om du trodde att du var påläst om Victorias älskade man, så är här några saker som du kanske inte visste!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

1. Daniel är en aktiv man och har alltid varit. Ja, så har han ju också en bakgrund som just personlig tränare och en sådan ligger inte direkt på latsidan…

Idag jobbar han bland annat med sin (och Victorias) organisation Generation Pep, för att uppmuntra och motivera barn och ungdomar till att motionera och röra på sig oftare. En av hans hjärtefrågor är just hälsa och barn. När han själv var yngre så sportade han mycket. Bland annat spelade han både fotboll, ishockey och basket.

Annons
Daniel jobbar hårt med Generation Pep.
Daniel jobbar hårt med sitt fina initiativ Generation Pep som han driver tillsammans med hustrun kronprinsessan Victoria.
Daniel åker runt i Sverige och besöker barn och ungdomar på skolor. Ofta syns han i någon aktivitet.
Daniel åker runt i Sverige och besöker barn och ungdomar på skolor. Ofta syns han i någon aktivitet.

2. Prinsen är en sann familjefar och älskar Victoria högt. Han umgås gärna med familjen och leker med sina söta små barn, Estelle och Oscar. De fyra gör privata utflykter så ofta de kan. Tillsammans är de en friluftsintresserad och aktiv familj som gärna är ute i både ur och skur. Man kan ju bara spekulera i hur många underställ och gummistövlar det finns på Haga slott.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria med sina barn Oscar och Estelle.
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria med sina barn Oscar och Estelle.
Vilket makalöst sött foto på en pappa med sina barn.
Vilket makalöst sött foto på en pappa med sina barn.

3. Förutom att peppa andra inom träning så spelar han själv gärna golf, och han är något av ett super-esse på golf, han har omkring 4 i handicap! Ofta går han och kompisen Peter “Foppa” Forsberg och slår bollar på olika golfbanor. Där har de synts i både regn och sol, men lika fokuserade är de ändå.

Annons

När han inte själv sportar, går han gärna på stora arenor och tittar på sport eller spännande matcher. Ishockey ligger högt på listan och på arenorna syns han ofta. Favoritlaget i fotboll är AIK, något han delar med svärfar kungen.

Prins Daniel och kompisen Peter Forsberg på golfrunda.
Prins Daniel och kompisen Peter Forsberg på golfrunda.
Prins Daniel och kompisen Peter Forsberg på golfrunda.
Viskar de hemlisar eller bara skryter om vem som är bäst på att slå. Vem vet, men de två sportiga kompisarna umgås gärna över en trevlig match eller går på sport-evenemang ihop.
På ishockey-VM med Foppa och en annan vän.
På ishockey-VM med Foppa och en annan vän.
Annons

4. Daniel är ingen festprisse utan föredrar hellre trevliga middagar i goda vänners lag. Han gillar bland annat trevliga Teatergrillen i Stockholm.

5. Han har studerat på Karolinska institutet. Utbildningen var i fysiologi:”Människans fysiska aktivitet och hälsa”.

Utbildningen bestod av fyra terminer, men hur många prinsen läste förtäljer inte historien. Men utbildningen går hand i hand med det Daniel jobbar med, hans hjärtefrågor kring kropp och hälsa.

Annons

6. Daniel och Victoria lyckades som sagt hålla relationen hemlig i över ett och ett halvt år. Men den första kyssen som offentligheten fick se, ägde rum på Caroline Nilssons (då Kreuger) 25-års fest på Restaurang J i Nacka den 12 juli 2002.

De två verkade inte bry sig om att de kunde bli avslöjade utanför vänskaran. Detta blev den första kyssbilden på paret.

Första officiella kyssbilden på det superkära paret.
Första officiella kyssbilden på det superkära paret.

7. Innan hovet offentliggjorde relationen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel, blev han mediatränad av pr-byrån JKL. Och se vilket medieproffs han nu är!

Annons
Kronprinsessparet med kungaparet.
Kronprinsessparet med kungaparet.

8. Den 23 februari 2012 blev han pappa för första gången. Det var då blivande tronarvingen efter mamma Victoria, lilla Estelle, föddes den kalla februaridagen för lite mer än sju år sedan. Daniel var tydligt rörd och otroligt lycklig. På Svensk Damtidnings reporters önskan måttade han med händerna hur stor bebisen var – en tradition som de kungliga männen nu tagit fasta vid.

Prins Daniel när Estelle föddes.
Prins Daniel när Estelle föddes.

9. Han är superkär i sin Victoria och är en riktig romantiker. Många pratar om hur otroligt kära de två verkar vara och att de efter så många år tillsammans, fortfarande både ser ut och beter sig som om de vore nykära. Gulligt!

Annons

Visst är det härligt med lycklig kärlek och hurra för kronprinsessparet som låter kärleken spira och växa starkare år för år.

Daniels tal till Victoria.
Daniels tal till Victoria.
Vackert par.
Vackert par.
Daniel och Victoria.
Daniel och Victoria.
Annons

Läs mer:

Foto TT

Annons