7 underbara bilder från Victorias privata middag

Varma källor, tjuriga islandshästar och nyplockade jordgubbar i oktober. Nu har Victoria gått i mål efter sina tre dagar på Island.

I går gick den officiella delen av kronprinsessan Victorias Islandsresa i mål med en eftermiddag och kväll i det karga och mäktiga landskapet i Flúðir.

Flúðir på den södra delen av Island.

Flúðir ligger på den södra delen av ön och färden dit från Reykjavik var en upplevelse i sig.

Den kungliga minikortegen rullade in 20 minuter sen och islandshästarna som skulle vara med på bild var INTE samarbetsvilliga.

Men annars hade kronprinsessan en lyckad eftermiddag, och medan solen gick ner och skymningen blev till stjärnklar kväll så ägde en alldeles speciell middag rum på detta lilla samhälles eget kändishotell, Hotel Flúðir.

Efter ett rekordsnabbt klädombyte (på typ 15 minuter blankt) uppenbarade sig kronprinsessan sedan i denna sidenklänning:

Kronprinsessan Victoria i en mönstrad sidenklänning i blått.

Som resans alla andra outfits gick den i havs- och glaciärblått.

Kronprinsessan Victoria i högklackade pumps.

Dagens kungliga skor.

En kort stund senare satt Victoria till bords i hotellets chambre separé med sitt följe från hovet – hovmarskalk Lena Bartholdson, adjutanten Anna Dellham och informationschefen Margareta Thorgren.

Kronprinsessan Victoria i blått.

Blått var dagens färg!

De fick även sällskap av ambassadör Håkan Juholt och ett litet gäng experter från det svenska företaget Climeon som Victoria besökt under eftermiddagen.

Kronprinsessan med representanterna från Climeon.

Kronprinsessan med några av experterna från Climeon.

Climeon är världsledande på att förvandla lågtempererat vatten till ren elektricitet, en innovation som anses kunna bidra till ett fossilfritt samhälle. Inte konstigt att kronprinsessan hade bett om att få höra mer! Och ingen vild gissning att just detta var det stora samtalsämnet under kvällen.

Kronprinsessan Victoria har ätit middag på Hotel Fludir.

Gästerna satt inte i matsalen utan i hotellets chambre separée, för detta var en mindre och mer privat middag än den som kronprinsessan var på i går.

Som entré bjöds det på en rätt med lokalproducerad svamp. Sedan fick Victoria njuta av delikatessen torskfilé, och till efterrätt blev det jordgubbar, plockade i oktober – på Island! Hemligheten bakom den drömdesserten heter uppvärmda växthus och sådana finns det extra många av just här.

Kronprinsessan Victoria vinkar farväl efter besöket på Island.

Dags att ta farväl. Nu på tidiga morgonen flyger kronprinsessan hem till Stockholm igen.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: