Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Abba-Björn avslöjar: Så var äktenskapet med Agnetha

Abba-Björn Ulvaeus berättar om kärleken till Agnetha Fältskog.

Björn Ulvaeus har äntligen tagit bladet från munnen och berättat sanningen om hur romansen med Agnetha uppstod!
Har du koll på tronföljden?
Slå på ljud

Björn Ulvaeus är popikonen med den makalösa karriären – vilken svensk artist, eller internationell artist, för den delen, kan mäta sig med Abba? Musiken, filmerna och musikalprojekten har gjort Björn Ulvaeus till en av våra allra mest framgångsrika musiker.

Och succén delade han med de andra i gruppen: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad – och Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus första hustru.

Björn Ulvaeus berättar om kärleken till Agnetha Fältskog. Fotografiet är från 1971.

Björn Ulvaeus berättar om kärleken till Agnetha Fältskog. Fotografiet är från 1971.

Nu har han bestämt sig för att lätta på hjärtat och berätta om hur han och Agnetha Fältskog träffades. Han säger i en stor intervju med Dagens Nyheter att det var hennes röst som först fångade hans uppmärksamhet:

– Vi satt i bilen på väg till eller från något gig, och så spelades Agnethas första låt. ”Jag var så kär”, heter den. På något sätt kände jag: ”Wow, vad är det för något med den här rösten?” Man kan inte säga förälskad, men romantiskt berörd, av hennes röst blev jag.

Björn Ulvaeus: “Då sitter hon där”

Björn och Agnetha träffades då de båda var med i ett tv-program. Innan inspelningen var de båda på samma hotell.

– Och då sitter hon där. Då hade hon inte… hon hade en liten glugg mellan framtänderna. Hon var ju så himla ung. Flickaktig. Hon blev mycket mer sofistikerad efter ett tag.

Björn Ulvaeus blev blixtförälskad och Agnetha Fältskog föll hon också. Paret förlovade sig på ett flygplan på väg till Cypern.

– Vi åkte till Cypern på semester. På planet bytte vi ringar och min var lite för stor. Så kommer vi ner dit och det första jag gör är att kasta mig ut i böljorna. När jag kommer upp efter doppet är ringen borta. Det var fruktansvärt, säger Björn Ulvaeus till Dagens Nyheter.

Foto: TT