Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

ABBA:s gemensamma beslut – efter 41 år

02 jun, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu kommer Björn Ulvaeus med ett besked om ABBA:s framtid.
Annons

Vilken otrolig dag på slottet under fredagen!

Det var dags för kungen att dela ut ordnar, något som inte har skett på 50 år.

SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!

ABBA blev riddare av Vasaorden

Folket hade sagt sitt och röstat fram flera svenska kändisar som stuckit ut extra med sina framgångar under åren, så det är föga förvånande att just Anni-Frid Reuss, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Benny Andersson blev de utnämnda.

ABBA har ju genom åren placerat Sverige som en seriös spelare på den internationella musikkartan och i år är det även 50 år sedan de kammade hem vinsten i Eurovision Song Contest med låten "Waterloo".

Det ikoniska popbandet blev utnämnda till riddare av Vasaorden tack vare "mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv”.

Annons

Anni-Frid Reuss ord om att få Vasaorden

Det är en stor ära – och efter ceremonin passade Anni-Frid på att skicka en pik till alla som någonsin tvekade på deras musik och talang.

– Jag tänkte på det och det kanske är någon av dem som skulle tycka att det var kul att vara här i dag, sa hon skämtsamt.

Gruppens återförening är den första på två år. Senast de sågs ihop alla fyra var under premiären av "Abba Voyage" i London.

– Det är ju trevligt. Det är nästan en gisslansituation. Man kan ju inte komma bara en och hämta det här. Så vi pratade om det och sa att vi måste åka hit alla fyra, säger Benny Andersson.

"Kanske aldrig händer igen"

Även Björn Ulvaeus är hedrad, inte minst eftersom det är det svenska folket som nominerat och röstat fram dem. Men att det blir en återförening inom närtid tvekar han på.

– Det är inte så ofta som alla fyra är på samma bild eller på samma plats. Det kanske kommer det aldrig hända igen. Men det känns jättebra i dag, säger han till Expressen.

Annons