Adelsmannens vassa pik mot kungen och drottning Silvia: "Över min döda kropp"

Adelsmannens vassa pik mot kungen och drottning Silvia: "Över min döda kropp"

SOLLIDEN 20200627Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inviger Idtrdgrdar 2020 p Gustaf V krocketplan i Sollidens slottspark p lrdagen.Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Mikael Fritzon/TT

Magnus Uggla har fått en medalj av kungen och visar stolt upp den på sociala medier. Nu kritiseras både artisten och kungaparet av Alex Schulman.

Kungen delar ut medaljer
Slå på ljud

Den 12 oktober tilldelades Magnus Uggla och Lena Philipsson varsin medalj av kungen och drottning Silvia: "För framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”.

Medaljerna utdelades på det kungliga slottet på Drottningholm, och på bilder syntes artisterna finklädda från topp till tå när de glatt tog emot sina respektive utmärkelser.

Nu sågar författaren och podcastprofilen Alex Schulman både kungafamiljen och Uggla.

Alex Schulmans sågar kungaparet och Magnus Uggla

I det senaste avsnittet av Alex Schulmans och Sigge Eklunds populära podcast tar de upp hur "vanligt folk" beter sig gentemot de svenska kungligheterna.

– Det är någonting med hur vi människor kuvar oss för makten. Många bockar för en överhöghet som inte är någonting, säger Schulman och fortsätter:

– Då är det bilder på dem och de har klätt upp sig i kostym och långklänning och de står där och bockar och niger och ser helt tillintetgjorda, inställsamma ut... de är förtrollade.

LÄS MER: Alex Schulman dömer ut Victorias och Daniels plan: "Idioti – trodde att det var ett skämt"

Magnus Uggla tar emot sin medalj av kungaparet på slottet.

Jessica Gow/TT

Alex Schulman om att få en kunglig medalj: "Skulle aldrig"

Samtalet glider sedan in på utdelningen av medaljerna. Schulman har då sett bilderna på Uggla när han kostymklädd stoltserar med sin medalj.

– Till och med Magnus Uggla, vad var det han sjöng? ”De säger att jag skiter i allt men det skiter jag i”. Det gör han ju inte uppenbarligen. Han tar ju på sig sin kostym och så åker han dit och bockar och ler.

Vidare menar han att beteendet är något han själv aldrig skulle anamma, förhoppningsvis...

– Jag hoppas jag kan hålla det här, men om jag någon gång i framtiden skulle bli tilldelad en kunglig medalj skulle jag aldrig i hela mitt liv åka ut till Drottningholm och klä mig i kostym och stå där och bocka. Över min döda kropp, säger Alex Schulman i podden.

Foto: TT

LÄS MER: Tilde de Paula kritiseras – efter frågorna i direktsändning: "Leker med elden"

LÄS MER: Jenny Alversjös framtidsbesked – glädjen med kärleken efter hjärnblödningen

LÄS MER: Steffo Törnquist kan lämna TV4 – efter mångmiljonsuccén