Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelsmannens vassa pik mot kungen och drottning Silvia: "Över min döda kropp"

18 okt, 2021, 20:00 
AvIndra Nordemar
SOLLIDEN 20200627Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia inviger Idtrdgrdar 2020 p Gustaf V krocketplan i Sollidens slottspark p lrdagen.Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Magnus Uggla har fått en medalj av kungen och visar stolt upp den på sociala medier. Nu kritiseras både artisten och kungaparet av Alex Schulman.

Annons
Kungen delar ut medaljerBrand logo
Kungen delar ut medaljer

Den 12 oktober tilldelades Magnus Uggla och Lena Philipsson varsin medalj av kungen och drottning Silvia: "För framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”.

Medaljerna utdelades på det kungliga slottet på Drottningholm, och på bilder syntes artisterna finklädda från topp till tå när de glatt tog emot sina respektive utmärkelser.

Nu sågar författaren och podcastprofilen Alex Schulman både kungafamiljen och Uggla.

Alex Schulmans sågar kungaparet och Magnus Uggla

I det senaste avsnittet av Alex Schulmans och Sigge Eklunds populära podcast tar de upp hur "vanligt folk" beter sig gentemot de svenska kungligheterna.

– Det är någonting med hur vi människor kuvar oss för makten. Många bockar för en överhöghet som inte är någonting, säger Schulman och fortsätter:

– Då är det bilder på dem och de har klätt upp sig i kostym och långklänning och de står där och bockar och niger och ser helt tillintetgjorda, inställsamma ut... de är förtrollade.

Magnus Uggla tar emot sin medalj av kungaparet på slottet.

Alex Schulman om att få en kunglig medalj: "Skulle aldrig"

Samtalet glider sedan in på utdelningen av medaljerna. Schulman har då sett bilderna på Uggla när han kostymklädd stoltserar med sin medalj.

Annons

– Till och med Magnus Uggla, vad var det han sjöng? ”De säger att jag skiter i allt men det skiter jag i”. Det gör han ju inte uppenbarligen. Han tar ju på sig sin kostym och så åker han dit och bockar och ler.

Vidare menar han att beteendet är något han själv aldrig skulle anamma, förhoppningsvis...

– Jag hoppas jag kan hålla det här, men om jag någon gång i framtiden skulle bli tilldelad en kunglig medalj skulle jag aldrig i hela mitt liv åka ut till Drottningholm och klä mig i kostym och stå där och bocka. Över min döda kropp, säger Alex Schulman i podden.

Foto: TT

Annons