Aje Philipsons bäste vän förlovad med 38 år yngre kvinna 

Aje Philipsons vän Dolph Lundgren har förlovat sig.

Kungavännen Aje Philipsons kompis Dolph Lundgren har förlovat sig.
7 saker du inte visste om kung Carl XVI Gustaf
Slå på ljud

Dolph Lundgren är en av Sveriges stora actionhjältar, med hårdkokta Hollywoodroller i bland annat “Rocky IV” och “Expendables”-filmerna.

Han är också nyförlovad – skådisen avslöjade via Instagram att han bytt ringar med norska Emma Krokdal, 24.

“Något väldigt speciellt hände här i Sverige”, skriver Lundgren i bildtexten.

Emma Krokdal har berättat om kärleken i en intervju med norska tidningen VG:

– Vi träffade varandra på träningscentret där jag jobbar. Han kom fram till mig och frågade om det fanns någon plats som han kunde boka. Sen snackade vi lite varje gång han kom in, sa hon till tidningen enligt Expressen.

Aje en av kungens närmsta

Dolph Lundgren är mångårig vän till Aje Philipson, miljonären som räknas till kung Carl XVI Gustafs allra innersta krets. Aje och kungen umgicks redan när den senare, som då var kronprins, började träffa Silvia Sommerlath, sedermera drottningen.

Aje Philipson kan säkert ge ett och annat kärleksråd till sin vän Dolph Lundgren. Philipson var gift med Grete Qviberg i 18 år. Några år efter att de träffades började kung Carl Gustaf, som då var kronprins, smyga med en viss fröken Sommerlath och Aje och Grete bjöd ut det nya paret till sitt sommarställe på Värmdö. Grete och Silvia blev nära vänninor och byter fortfarande några vänliga ord med varandra när de ses i dag.

I dag är Aje Philipson gift med Bathina Philipson, aktuell i “Let’s dance”. Och Grete har kommit över de bittra känslor hon upplevde under åren kring skilsmässan.

– Min personlighet är att inte vara långsint. Det var då och det var jättejobbigt att skiljas, men nu är det historia och det har gått bra. Man blir bara bitter av att älta och det har gått bra, har Grete sagt till Svensk Damtidning.

Foto: TT