Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Aktivist och feminist – Meghan får kungahuset att kippa efter andan

28 mar, 2019, 08:00 
Meghan är lite som vår egen prinsessan Sofia – fast tio gånger mer av allt. Häng med när vi tar rygg på henne i palatset.
Annons

Snart är första kungliga feministbabyn här! Klädd i könsneutrala färger och med en mamma som fascinerar hela världen.

Sedan Meghan svepte in på Buckingham Palace i sina högklackade 35:or är ju ingenting sig riktigt likt. Hon är lite som en kunglig tornado och hon lägger palatsribban på en helt ny nivå: Vet vad hon vill säga, vet hur hon ska nå ut, och är tränad på att tala som ett proffs.

Hertiginnan Meghan Markle håller tal, framför drottning Elizabeth.
Det märks att Meghan är van att lära sig mycket utantill, efter åren som tv-stjärna.

Tre minuter utan manuslappar? Det klarar hon lätt. Och ryktet säger att hon skriver sina tal helt själv.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hertiginnan Meghan Markle.
Hollywood-smajlet!

Meghan är van att säga sin mening och proffs på att använda sin kändisstatus för att väcka uppmärksamhet för sina hjärtefrågor. Och världen, den hänger på.

Meghans gravidkontrakt

Aktivist? Javisst! Feminist? Självklart. Hennes feministprofil har alltid varit stark och tydlig.

Som när hon krävde och drev igenom ett gravidkontraktet i sitt första äktenskap – och tvingade dåvarande maken Trevor Engelson att skriva på. Ett avtal som gav henne rätt till personlig tränare och privat dietist, för att hon snabbt skulle komma i form om hon blev gravid.

Annons
Hertiginnan Meghan Markle med exet Trevor som fick skriva på ett gravidkontrakt.
Exet Trevor gick med på alla villkor.

Eller som när hon nyligen tillkännagav att hon har ett feministiskt foster som sparkar i magen. Sannolikt den brittiska kungafamiljens allra första! Det kanske krävs en California Girl för att gå i land med det på Buckingham Palace?

Fast sedan är det ju det där med grynings-yogan… Prins Harrys darling är rastlös och supereffektiv och klarvaken redan i svinottan. Brittiska medier rapporterar chockat att hon drar igång första gravid-yoga-passet klockan 04.30. En pärs för Meghans prövade assistenter.

Annons
Meghan Markle tränar gravid-yoga.
Gravid-yogar i gryningen.

Plussa på med hennes (visserligen mycket diskreta) exmake, hennes stökiga familj, den galet dyra babyshowern i New York och alla extravaganta kändisväninnorna så förstår man om brittiska kungafamiljen kippar lite efter andan ibland. Men det är ju samtidigt det som är så fascinerande med Meghan, eller hur?

Drottning Elizabeth med sin stora familj. Meghans och Harrys baby blir barnbarnsbarn nummer åtta.
Familjen samlad. I maj firar Meghan ett år som medlem av The Firm.

Läs mer:

Foto: TT

 

Annons