Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Albert bekräftar beslutet med Charlene efter spekulationerna – bryter upp

18 jan, 2023, 10:00 

Nu kommer fursteparet med ett besked om den gemensamma framtiden.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Mycket pågår, och väntas pågå i den kungliga världen just nu. Plötsliga dödsfall, storslagna firanden och historiska ceremonier kännetecknar den gånga och kommande tiden.

Den omtumlande tillvaron gäller även det monegaskiska furstehuset, med furstinnan Charlene och furst Albert i toppen. Nu har de fattat ett beslut.

Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

Stora förändringen för kung Charles – månader efter dödsfallet

När drottning Elizabeth lämnade jordelivet 96 år gammal blev sig ingenting likt. Det var den åttonde september hon tog sitt sista andetag, och det blev starten på en helt ny epok i det brittiska kungahuset.

Kung Charles fick ta sig ann uppdraget han väntat hela livet på, att kliva på tronen. Detta samtidigt som sorgen efter hans älskade mor fortfarande vilade tung, och hela världen såg på.

Annons

Efter det har de historiska händelserna avlöst varandra. Monarkens begravning ägde rum den 19:e september, och världsledare och kungligheter från hela världen hade rest till Westminster Abbey för att ta sitt sista farväl.

Nu väntar nästa stora händelse kopplad till Elizabeths bortgång.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på drottning Elizabeths begravning
Kungaparet var på plats i London för att ta ett sista farväl av drottning Elizbeth.

Furst Albert och furstinnan Charlenes beslut i relationen – lämnar

Det är kung Charles kröning som stundar, och den kommer äga rum i Westminster Abbey, samma plats där hans mors begravning var. Då kommer han officiellt krönas kung Charles III, och att det dröjt så lång tid beror på en omfattande planering och att landet varit i stor sorg.

Nu är förberedelserna i full gång, och uppgifter om hur kröningen kommer bli har spridits i pressen. Bland annat planerar Charles en ganska olik kröning än den hans mor genomgick 1953. Den ska bli mer modern, och kortare.

Drottning Elizabeth och prins Philip vinklar på balkongen efter hennes kröning
Drottning Elizbeth mötte folkets jubel strax efter att hon blivit krönt drottning av Storbritannien.

Bland annat kommer gästlistan smalnas av rejält. 8000 gäster var på plats när drottning Elizabeth kröntes, men nu är det bara 2000 gäster som väntas. Många väntar också med spänning på uppgifter om vem som kan tros medverka, och det har spekulerats vilt. Nu kommer två kungligheter med ett besked.

Till People berättar Albert nämligen att han och Charlene "definitivt kommer gå". Han berättar även att det är oklart om barnen ska med. I maj bryter de alltså upp från vardagen i Monaco, och eventuellt familjen, för att vara med på Charles stora dag.

– Jag inte vet hur många kröningar av en engelsk monark jag kommer att se under min livstid, så vi ska försöka dra fördel av det, säger Albert till tidningen.

Foto: TT

Annons