Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Albert om mamma Grace: "Hon berörde många hjärtan"

14 apr, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
Albert och Charlene
Nu talar Albert om sin mamma Grace i varma ordalag - här kan ni också se en unik film från Frankrike från 60-talet då fursten bara var en liten pojke.
Annons

Nu har furst Albert talat om sin mamma furstinnan Grace i en unik radiointervju för Paris RFM. Han säger att han blir djupt berörd av att höra hur hennes liv påverkat människor än idag.

– De kommer fram människor som säger att de minns hennes underbara leende och skönhet.

Furst Albert och furstinnan Charlene har själva varit på besök i Frankrike i Peille bara för någon vecka sedan. Samma stad besökte furstinnan Grace redan på 60-talet då furst Albert bara var en liten prins och fick följa mamma och syster prinsessan Caroline.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Albert och Charlene

I intervjun säger fursten att han genom sina resor över världen alltid stöter på någon som kommer fram och vill tala om hans mamma.

–Det är alltid väldigt känslosamma möten för mig, att de minns min mamma på det sättet.

Albert och Charlene

Albert om privata minnen

I intervjun som kommer i samband med en ny utställning om furstinnan Grace delar furst Albert också med sig av privata minnen.

Annons

– Hon brydde sig alltid om oss och hon var oss barn nära. Hon beskyddade oss och tog hand om oss, men hade alltid tid för andra som behövde det också.

Albert o Charlene

Solen sken under fursteparets besök i Frankrike men det var nog inte allt för varmt upp i staden som ligger uppe i bergen, Alpes-Maritimes. Peille har också nära anknytning till familjen Grimaldi.

Ni kan själva se intervjun här, på franska:

Det var ett tag sedan sist vi annars såg Charlene, hon var ju inte med under den stora och glammiga Rosornas bal häromveckan i Monaco. Alla andra var dock där, hela prinsessan Carolines barnaskara med sina respektive. Men som ni ser på bilderna här i reportaget så verkade furstinnan i alla fall må alldeles utmärkt.

Se den charmiga filmen från i början på 60-talet här – då furst Albert kom till den franska staden tillsammans med sin mamma Grace och sin syster prinsessan Caroline.

Foto: Hovet i Monaco/Facebook

Läs även detta:

Annons