Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alberts dotters stora ilska – efter beskedet om att han blivit smittad

23 mar, 2020, 10:00 
Furst Albert av Monaco har smittats av coronaviruset.Nu kommer hans dotter Jazmin med en ilsken uppmaning.
Annons

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

Den franska tv-kanalen BFMTV var först med nyheten, som därefter bekräftades av hovet i Monaco. Furst Albert har testat positivt för coronaviruset.

Lyckligtvis ska läget vara stabilt i Alberts fall. Han får vård av hovläkaren hemma i Grimaldipalatset i Monte Carlo och konsulteras av specialistläkare från Furstinnan Grace-sjukhuset.

Coronaviruset: Furst Albert av Monaco smittad

Men det är fullt naturligt att hans familj är oroliga. Albert drabbades av en lunginflammation för två år sedan, vilket dottern Jazmin Grace Grimaldi självfallet har färskt i minnet.

Jazmin, ett av två utomäktenskapliga barn som Albert har erkänt, har gått ut på Instagram och rutit ifrån rejält mot alla som inte följer myndigheternas rekommendationer för hur man begränsar antalet smittade.

“Det här är inget skämt”, skriver hon bland annat.

I en så kallad “story” på Instagram ger hon tydliga uppmaningar till alla sin följare. Det är hårda ord – men nödvändiga i vårt nuvarande krisläge.

Annons

“Vi måste alla lyssna mer noggrant än någonsin och agera rätt, inte själviskt. Stanna hemma och håll avståndet, allihop! Vi har möjligheten att lösa detta. Covid-19 är på allvar och gör inte åtskillnad på personer. Sätt dig i karantän och stoppa smittan innan du eller någon annan du älskar blir smittad!”, skriver Jazmin.

Uppdatering: Så mår Albert

Albert har placerats i karantän och hålls borta från sin hustru Charlene och deras tvillingar Jacques och Gabriella. Men han tycks må bra efter omständigheterna.

– Jag mår okej. Jag har de vanliga små symptomen. Det är som början på en influensa, men inte en stor en, har Albert sagt.

– Det är fullständigt hanterbara symptom för tillfället och jag hoppas att det inte blir värre.

 

Annons