Pappa-kampen gjorde Alberts "oäkta dotter" arvlös

Delphine-Boel

Delphine Boëls kämpar för att slippa stämpeln som oäkta dotter och kräver DNA-test av kung Philippe, prinsessan Astrid och prins Laurent.

Otrohetsskandalen har skakat det belgiska kungahuset. Delphine Boël får stöd av sin man Jim O´Hare i kampen om att bli erkänd som ett barn till Albert II.

kung-albert-ao

Delphine var 18 år då hennes mamma avslöjade sin tidigare romans och den nådde offentlighetens ljus i en kunglig biografi 1999. I boken “Cutting the Cord” beskriver Delphine själv hur hon ringde sin “pappa” som avspisade henne.

Delphine-3

– Du får aldrig ringa mig igen. Du är inte min dotter, ska Albert II ha sagt.

Förloraren

Men den stora förloraren i hela den här delikata historien är Delphine själv.

delphine

Trots att likheten är slående mellan Delphine och Alberts legitima barn prinsessan Astrid och kung Philippe, vill ingen av “halvsyskonen” göra ett DNA-test.

Delphine Boel at court in Brussels
Boel

Konstnärens kamp om att få kung Albert att bekänna har inte varit lätt. Delphine Boël driver inte processen mot kungahuset för pengarnas skull.

Inte hennes pappa

Däremot lär hon bli fattig som en kyrkråtta efter beskedet som slog ned som en bomb i veckan. Efter DNA-tester står det klart att Jacques Boël som på papperet har varit Delphines pappa inte är hennes biologiska far.

Förskjuten

Han har nu förskjutit henne på grund av skandalen.

Blev av med arvet

Delphines arv på flera miljoner är alltså puts väck.

alain delphines advokat

Lawyer Alain De Jonge är Delphine Boëls advokat som nu gör allt för att vinna fallet.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures, AOP