Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alexander och Carl Philip tog emot julgranar på slottet

17 dec, 2018, 16:05 
https://image.svenskdam.se/image-5470975?imageId=5470975&width=1320&height=689
Annie-Li Eriksson
Prins Carl Philip med Alexander.
Prins Carl Philip och charmtrollet Alexander laddar inför jul och har under måndagsförmiddagen tagit emot granarna på slottet.
Annons

Nu är det bara en vecka kvar till julafton och kungafamiljens små prinsar och prinsessor väntar förväntansfullt på högtidsdagen. Speciellt prins Alexander, 2, som fick följa med pappa Carl Philip och ta emot granarna på slottet. Lillebror Gabriel som fortfarande är så liten, fick stanna hemma med mamma Sofia på Villa Solbacken.

Busade i tomteluva

I julröda byxor, tomteluva och stickad tröja som du kan köpa här (reklamlänk) skuttade lillprinsen glatt omkring i slottets stora sal. Men såfort han fick syn på de röd-och grönklädda studenterna från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) blev han knäpptyst och kastade sig upp i pappa Carl Philips famn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Alexander var väldigt blyg. Vi har ju våra röd-gröna västar på oss och prins Carl Philip sa att vi såg ut som tomtenissar och att det förmodligen var därför som han blev så blyg, berättar Mathilda Bertills, student vid SLU.

Annons

Men utifrån de nytagna bilderna kan man knappast tro att tvååringen är blyg. Efter att Carl Philip släppt ner honom på marken igen var det full fart! Tänk vilken tur att slottet är så stort, här kan man verkligen springa fritt och gömma sig bakom stora pelare och statyer.

Prins Alexander i tomteluva.

Ända sedan 1962 har eleverna vid jägmästarprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet levererat Skogshögskolans granar till slottet. Och det är därifrån som kungsgranen fått sitt namn. Från början hette den nordmannsgran. Prins Carl Philip som själv studerat på SLU, tog emot fyra kungsgranar och tre rödgranar. Den längsta var en 3,5 meter hög rödgran som ska stå i prinsessan Sibyllas våning på slottet.

Annons

– Prins Alexander fick en liten prinsessgran, alltså en mindre kungsgran. Vi kallar den för prinsessgran eftersom Estelle valde en sådan förut, förklarar Mathilda.

Tidigare år har kronprinsessan Victoria tagit emot granarna tillsammans med Estelle, 6, och Oscar, 2. Då fick sessan själv välja vilken gran hon ville pynta till flickrummet på Haga.

Såhär såg det ut då:

2016 tog Estelle och Victoria emot granar.

Läs mer:

Foto: Stella Pictures/Pelle T Nilsson och Kungahuset

Annons