Alexander och Gabriel – så ser de ut i dag

Prins Gabriel och prins Alexander med mamma Sofia och pappa Carl Philip.

Största och bästa som hänt under Sofias och Carl Philips fem år som gifta? Alexander och Gabriel förstås! Se bilden på dem i dag.

 

I dag är det precis fem år sedan prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm, och det är mycket som har hunnit hända på de fem åren. Men störst av allt är förstås att de här två charmprinsarna har gjort entré: Alexander och Gabriel.

Prins Alexander och prinsessan Sofia med sina barn prins Alexander och prins Gabriel.

Så här ser Alexander och Gabriel ut i dag.

Prins Alexander är fyra år och hans lillebror prins Gabriel fyller tre år i augusti. De är med andra ord väldigt nära varandra i ålder och går i samma förskola. Men åtminstone till det yttre är de ganska olika.

Alexander har ärvt pappa Carl Philips lockar (numera i hästsvans) och bruna ögon, medan Gabriel är en liten minikopia av sin mamma Sofia. Titta bara på näsan, den glada munnen. Och de smala ögonen! Och en extra dimension är att Gabriel är hertig i Sofias eget landskap Dalarna.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med prins Alexander och prins Gabriel sommaren 2019.

Carl Philip och Sofia med sina pojkar Alexander och Gabriel. Eller ”Alex” och ”Gabbe” eller ”Gabbis” som de kallas i familjen.

Så lever prins Alexander och prins Gabriel

Hovet är numera mycket sparsamma med bilder, men då och då lägger prins Carl Philip och prinsessan Sofia ut ett familjefoto på sitt Instagramkonto Prinsparet. På Nationaldagen fick vi till exempel se Alexander och Gabriel hissa flaggan med mamma och pappa på Villa Solbacken. Men annars lever de sitt liv som två ganska vanliga småpojkar, trots att de är femma och sexa i den svenska tronföljden.

Prins Alexander och prins Gabriel med pappa Carl Philip och mamma Sofia.

Hertigen av Dalarna med sin storebror Alexander, som är hertig av Södermanland.

Sina Hans Kunglig Höghet-titlar hann de dock inte ha så länge innan kungen drog in dem i samband med den stora kungliga omdaningen i höstas. Ingen verkar dock deppa över det, eller som prins Carl Philip och prinsessan Sofia konstaterar: Nu är deras söner fria att välja väg i livet själva.

Foto: TT, Josefine Persson/Kungliga Hovstaterna, Instagram.