Alexander överraskade Sofia med present

prins alexander överraskade prinsessan sofia med present

För att utforma sin look får Sofia, som de allra flesta kungligheter, hjälp av stylister. Men när det kommer till dagens outfit har faktiskt prins Alexander ett finger med i spelet!
Slå på ljud

Alla föräldrar kan nog enas om en sak när det kommer till presenter. Det är de som barnen gjort själva som värmer lite extra mycket i själen. Och hur snett och vint det än ser ut så använder man det. Punkt.

Prinsessan Sofia är i dag på plats vid Näringslivets Hus. Prinsessan har i uppdrag att tala under en konferens med rubriken “Filantropi, företagande och forskning – så nås FN:s globala mål”. Uppdraget är ärofyllt och Sofia dök upp i en riktig power-blazer från det finska märket Andiata. Du hittar plagget här!

Prinsessan Sofias gulliga modedetalj – en present från Alexander

Sofia valde dessutom att matcha looken med ett handgjort pärlarmband. Exakt ett sådant som förskolebarn brukar pyssla ihop till sina föräldrar. Och man får nästan anta att det färgglada smycket är en present från prins Alexander. Lillprinsen fyllde tre år i april och många treåringar älskar ju att pyssla!

prinsessans sofias present från prins alexander

Prinsessan Sofia med Entreprenörforums vd Johan Eklund.

En gullig present till mamma Sofia och lite extra fint att hon väljer att visa upp armbandet för alla fotografer. Men så blir man ju också så stolt när ens barn presentar en med någonting den skapat alldeles själv.

Inför det här uppdraget, som handlar om FN:s globala mål, har Sofia säkert rådfrågat sin svägerska, Victoria. Kronprinsessan är ju som bekant ambassadör för de globala målen och kan därför dela sin kunskap med Sofia.  Svägerskorna trivs verkligen ihop och dessutom har de ju barn i samma ålder. Mellan prins Oscar och prins Alexander skiljer det knappt två månader – så visst har Victoria och Sofia mycket att prata om. Både vad gäller det kungliga arbetet och livet i stort.

Foto: TT