Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alexandra berättar om första mötet med pressen efter skilsmässan

25 mar, 2013, 09:07 
Annons

Grevinnan Alexandra av Fredriksborg har nyligen tagit farväl av sin far. Nu berättar hon i ny intervju om tiden efter skilsmässan från prins Joachim.

Annons

För danska Billed Bladets Trine Larsen berättar grevinnan Alexandra bland annat om hur det var att möta pressen efter skilsmässan från prins Joachim.

En svår situation

– Ja, det var bestämt inte någon lätt situation. Det är självfallet alltid lättare att tala med pressen, när det har hänt något roligt och alla är glada.

Pratat mycket

Men för oss…alltså, vi hade ju pratat mycket, riktigt mycket innan vi kom fram till beslutet. Det var inte lätt.

Det är en sak att skilja sig – det är ju fruktansvärt för alla även om båda är överens – men att det sker inför ett helt land, det är ännu värre.

Annons

Backade upp varandra

Alexandra medger att det hjälpte att hon och prins Joachim var överens om beslutet att separera. Det känns bra att de alltid backat upp varandra. Exparet samarbetar, allra mest när det gäller barnen, prinsarna Nikolai och Felix.

Har en superrelation

– Prins Joachim och jag har ett superrelation, säger grevinnan Alexandra.

Har det näst bästa

– Jag har alltid sett det som så, att även om vi inte kunnat ha ett bra äktenskap, så har vi det näst bästa. Ett bra relation och en superbra skilsmässa!

Förebilder

Då vi skulle igenom krisen, hoppades jag att vi skulle kunna komma ut på andra sidan och bli förebilder för hur man kan tackla det som ju är något av det tyngsta i ens liv. Det lyckades!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Idag lever Alexandra med nya maken Martin Jørgensen, som blivit en omtyckt bonuspappa till prinsarna Nikolai och Felix.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Läs mer:

 

 

 

 

Annons