Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alexandra får inte fira julafton med sina prinsar

13 dec, 2010, 14:11 
Agneta Nisbeth
Annons

Exprinsessan Alexandra och hennes Martin Jörgensen får det ensamt på julaftonen i villan på Svanemøllevejen utanför Köpenhamn.

– Det känns svårt, berättar Alexandra.

Prinsarna Nikolai och Felix får som de flesta andra skilsmässobarn fira jul vartannat år hos mamma och vartannat hos pappa. Och i år är det pappa, prins Joachims, tur att ha prinsarna hos sig på Schackenborg. Det blir också extra roligt i år eftersom farmor, drottning Margrethe, och farfar, prins Henrik kommer dit på julaftonen – och en ny tradition skapas.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
I är blir det snörik och rolig jul för Nikolai och Felix hemma hos styvmamma Marie.

I år får prins Joachim och prinsessan Marie och prinsarna Henrik junior, Nikolai och Felix för första gången forma sin familjs speciella julafton. Alla andra jular har ju firats hemma hos danska kungaparet, oftast på Marselisborg slott. Men i år är det dags för nydaningar, mycket beroende på att kronprinsparet Mary och Frederik vill fira en lugnare jul med bara Christian och Isabella, hemma i deras nyrenoverade hem Frederik VIII:s palats på Amalienborg. Vilken dag som helst kan ju kronprinsfamiljen utökas med ytterligare två prinsar eller prinsessor, eller kanske en prins och prinsessa…!

Annons

Vi gissar att prins Henrik är väldigt nöjd med det här arrangemanget. Nu vankas det ju en hel del franska delikatesser på det traditionella danska julbordet. Det har prinsessan Marie lovat att se till!

Firar dubbelt

– Visst är det svårt att inte ha barnen hos sig på julafton, medger Alexandra i Billed-Bladet. Men allra svårast var det första gången och när barnen var små. Nu tycker jag att vi har fått rutin på det. Och jag vet att Nikolai och Felix får en underbar jul hemma hos Joachim!

Prinsarna är heller inte så missnöjda för självklart blir det dubbelt firande! De får ju också en lill-julafton hemma hos Alexandra och Martin.

Av Eva Österlind

Foto: All Over Press

Annons