Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alexandra och Marie gläds åt att ingå i samma familj

05 okt, 2007, 14:17 
Agneta Nisbeth
Grevinnan Alexandra var en av de första att gratulera sin exman, prins Joachim, och Marie Cavallier. Hela Danmark jublar! De danska prinsarna har verkligen lyckats skapa starka band med omvärlden. Först Hongkong, så Australien – och nu Frankrike.
Annons

 

– Jag är jätteglad för deras skull, Marie är en supersöt flicka, kommenterade en strålande glad Alexandra sin exmans förlovning. Man vill ju självklart att ens barn ska få en snäll styvmor och det är verkligen Marie, jag har sett henne tillsammans med mina söner.

Hon avslöjade också att förlovningen inte kom som en överraskning, Joachim hade berättat att det skulle ske onsdagen den 3 oktober. Alexandra vill däremot inte svara på frågan om hon kommer gå på bröllopet. Men hur det än blir med bröllopet så är Alexandra och hennes Martin bästa vänner med prins Joachim och blivande prinsessan Marie.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Självklart önskar också Alexandra att Marie Cavallier trivs bättre med lantlivet på Schackenborg än vad hon själv gjorde.

Alexandra gjorde revolt

Alexandra var karriärkvinnan från Hongkong som blev den perfekta prinsessan – och som chockade alla genom att göra totalrevolt och förälska sig i en 14 år yngre fotograf. Alexandras liv är ett äkta kungligt skandaldrama!

Annons

Alexandra var ett välbekant namn i Hongkongs finanskvarter och hon minglade vant på societetsfester, och kunde definitivt konsten att föra sig i de fina salongerna. Och just på en sådan tillställning, i januari 1994, hamnade hon bredvid en lång mörk man, praktikant på danska rederiet Maersks Hongkong-kontor. Det var prins Joachim, fem år yngre än hon själv.

– Jag fick honom till bordet. Jag tyckte han var spännande, humoristisk och väldigt sympatisk, men jag tänkte inte på honom som mannen i mitt liv.

Kände sig som en fånge i bur

Bröllopet hölls den 18 november 1995 och glädjen visste självklart inga gränser när Nikolai föddes den 28 augusti 1999 och ytterligare en liten prins såg dagens ljus den 22 juli 2002.

Men vardagslunken på Schackenborg Slot i lilla sömniga Møgeltønder – och de gråa danska vintrarna – började samtidigt gå Alexandra på nerverna. Hon började känna sig som en fånge i en gyllene bur. 2004 slog bomben ner: det danska kungahuset stod inför sin första skilsmässa sedan 1846.

Joachim med sin tidigare hustru Alexandra.
Joachim med sin tidigare hustru Alexandra.

Sympatierna gick till Alexandra snarare än till partyprinsen som fortsatte sin kungliga turné på Köpenhamns barer. Men vindarna började blåsa åt ett annat håll när det uppdagades att Alexandra hade en ny – och 14 år yngre – man, Martin Jörgensen. Men Alexandra stod brud den 3 mars i år och fick sin Martin – och nu är det alltså Joachims tur att ingå äktenskap nummer två. Som grädde på moset bildar de en jättehärlig storfamilj. Säkerligen kommer Nikolai och Felix få många nya syskon!

 

Foto TT

Annons