Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alexandra om kärlekskrisen: "Martin var inte den jag trodde"

17 maj, 2016, 11:02 
Alexandra skilde sig via nätet: "Jag ville att det skulle gå så fort som möjligt." Nu talar danska exprinsessan ut om krisåret.
Annons
Alexandra-1

Efter åtta och ett halvt års äktenskap gick grevinnan Alexandra och Martin Jørgensen skilda vägar. Det senaste året har varit oerhört jobbigt för exprinsessan, som själv använder ordet “kris” när hon pratar om det.

För tidningen BT talar hon nu ut om den tuffa skilsmässan från fotografen Martin Jørgensen.

– Det visade sig att det inte alls var mitt livs lycka, mitt livs kärlek, säger hon.

Alexandra-1

Det var den 7 september som ett kort pressmeddelande offentliggjorde beslutet:

Annons

– Grevinnan Alexandra ska skiljas från Martin Jørgensen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Bara veckan efter skilsmässobeskedet kopplades hennes ex-make ihop med tv-stjärnan Eva Harlou (se bilden nedan).

eva-Harlou

Tidigare har Alexandra bara kort kommenterat separationen. Först nu ger hon en längre förklaring till varför det blev som det blev.

För BT:s reporter Lotte Scharff berättar den 51-åriga exprinsessan om skilsmässan förra året. Hon säger att ex-maken Jørgensen var “en annan än den hon trodde”.

Annons

– Jag trodde det också, svarar Alexandra när BT-reportern säger att hon tyckte det verkade som om exprinsessan äntligen hittat sitt livs kärlek.

Ste-GrevinnanAlexandra

– Men så kan det vara, du kan bli förvånad och chockad…Nu vill jag vara ensam, fortsätter hon.

I BT-intervjun hyllar hon sina vänner, som stöttat henne och funnits där när hon mått som sämst. Hon berättar också att det varit skönt att märka hur vänkretsen varit “fullständigt intakt” under krisen. Det gjorde henne upplyft.

Annons
Alexandra-3

Tillsammans med sin första make, prins Joachim som hon var gift med mellan 1995 och 2005, har hon två barn, de båda prinsarna Nikolai och Felix. Alexandra behöll sin prinsesstitel efter sin första skilsmässa, men gav upp den 2007 när hon gifte sig med 14 år yngre Jørgensen, som hon träffat för första gången 1999 då han tillsammans med sin pappa gjorde en beställningsfilm om prinsessan. Drottning Margrethe, gav henne då i stället titeln “grevinna”, men lät hennes flermiljonsapanage vara intakt.

Annons
Martin-J

– Jag vill hellre vara ensam än att grotta ner mig i det, det är det enda som jag kan göra, säger grevinnan och menar att hon aldrig någonsin träffade Martin Jørgensens vänner, att hon inte riktigt vet vilka de är.

Någon kontakt med sitt ex har hon inte längre. För BT bekräftar Alexandra att hon inte längre talar med Jørgensen och att hon anlitat “en tuff advokat”.

Alexandra-87

– Ja, det är för skilsmässan. Jag har ju skiljt mig från den mannen, säger Alexandra.

Skilsmässan är genomförd. Det såg hon till att fixa via nätet:

– Jag ville ju vidare med mitt liv, säger hon.

Huset är sålt och framtiden fortfarande ganska oviss för exprinsessan.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons