Alexandras kontroversiella porträtt sågas: "Opassande"

Målningen på exprinsessan Alexandra har bemötts av blandad kritik. Många tycker att den är smaklös men grevinnan själv verkar gilla den.

Prins Joachims exfru grevinnan Alexandra, 53, har låtit sig målas av och hennes porträtt finns nu att beskåda i galleri Puls Art i Köpenhamn. Det är konstnärinnan Lill-Marlen Elnegaard som står bakom det omtalade verket som fått både ris och ros. En del menar att oljemålningen är läcker medan andra tycker att den är smaklös.

Den danske kungahusexperten Søren Jakobsen menar att målningen är en flopp.

– Det är helt opassande för en grevinna att bli porträtterad på det här sättet. Bilden är något utanför de normala riktlinjerna. Man ser inte andra i grevinna eller baronnessa-klassen som medverkar på bilder av det här slaget, säger han till danska medier.

Läs mer: Förra prinsessan Alexandra talar ut i ny bok

Målningen visar en lättklädd grevinna med tatueringar som pryder kroppen. Klänningens axelband har halkat ned på sidorna. Trots reaktionerna verkar Alexandra vara nöjd med resultatet.

– Det är sexigt, feminint och sårbart. Jag är djupt imponerad av att hon har fångat mitt uttryck, säger grevinnan till Se och Hør.

Konstnärinnan Elnegaard publicerade en bild på sin Instagram från premiärenutställningen där hon skriver:

“Sååå mycket folk! Jag kunde inte ha önskat mig en bättre utställning. Grevinnan var nöjd och hon höll ett tal om sin erfarenhet som mina musa”.

Läs mer: Se prins Nikolais nya modellbilder

Se filmen från utställningen nedan!

Läs mer: Exprinsessan Alexandra köper hus av fotbollsproffs

Foto: Stella Pictures och Puls Art Galleri