Alexandras stora revansch på Joachim – efter bittra skilsmässan

Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.

Grevinnan Alexandra har gått vidare efter skilsmässan från prins Joachim.Nu har hon ett nytt besked att ge om sitt liv.

I september 2004 kom beskedet som skakade om Danmark. Prins Joachim, drottning Margrethes son, skulle skilja sig.

Då hade han och prinsessan Alexandra varit gifta i nio år och fått två söner tillsammans, prins Felix och prins Nikolai.

Grevinnan Alexandra får nytt liv

Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.

Alexandra och Joachim, jämte sin nuvarande hustru Marie.

I och med detta blev Joachim den första danska kungligheten på 100 år att genomgå en skilsmässa.

– När man är en människa av kött och blod, och när man måste göra ett sådant beslut, då är det för att man ska kunna fortsätta. Annars hade man fått ett obehagligt liv, sa Joachim om beslutet i en intervju.

– Jag visste inte vad morgondagen skulle medföra. Jag visste inte om det skulle komma någon plötslig uppenbarelse för mig, det hade kunnat uppstå mycket tvivel. Jag försökte att fråga mig själv: “vad är jag överhuvudtaget värd som människa?”.

Sedan dess har grevinnan Alexandra hunnit gifta och skilja sig ännu en gång, med fotografen Martin Jörgensen. Nu har hon dessutom fått ett rejält uppsving karriärsmässigt, rapporterar danska Se og hör.

Så lever Alexandra efter sin skilsmässa från Joachim

Alexandra har fått en chefspost på det klassiska danska företaget Bang & Olufsen. Hon ska arbeta med att profilera företagets varumärke.

– Jag ser verkligen framemot att stärka vetskapen om Bang & Olufsens varumärke och produkter på verksamhetens kärnmarknader. B&O har ikonstatus i Danmark och jag är glad att få bli en del av verksamheten och till att samarbeta med mina nya kollegor, säger Alexandra.

Hennes nya jobb kunde inte komma lägligare. I juli i år kommer nämligen Alexandra att sluta erhålla sin årliga apanage-summa på 2,6 miljoner danska kronor. Detta är hennes eget beslut.

– Jag ska komma vidare i mitt liv och jag tror verkligen på att när vi stänger en dörr, så är det viktigt att öppna nya. Och det är svårt att öppna nya dörrar om man håller de gamla öppna, sa Alexandra i en intervju i fjol.