Alexandras stora revansch på Joachim – efter bittra skilsmässan

Grevinnan Alexandra och prins Joachim

Grevinnan Alexandra har gått vidare efter skilsmässan från prins Joachim. Nu har hon ett nytt besked att ge om sitt liv.
Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

I september 2004 kom beskedet som skakade om Danmark. Prins Joachim, drottning Margrethes son, skulle skilja sig.

Då hade han och prinsessan Alexandra varit gifta i nio år och fått två söner tillsammans, prins Felix och prins Nikolai.

Prins Joachim och grevinnan Alexandra gick skilda vägar

I och med detta blev Joachim den första danska kungligheten på 100 år att genomgå en skilsmässa.

– När man är en människa av kött och blod, och när man måste göra ett sådant beslut, då är det för att man ska kunna fortsätta. Annars hade man fått ett obehagligt liv, sa Joachim om beslutet i en intervju.

– Jag visste inte vad morgondagen skulle medföra. Jag visste inte om det skulle komma någon plötslig uppenbarelse för mig, det hade kunnat uppstå mycket tvivel. Jag försökte att fråga mig själv: “vad är jag överhuvudtaget värd som människa?”.

Grevinnan Alexandra och prins Joachim

Det var en bitter skilsmässa – men nu har Alexandra hittat kärleken igen.

Sedan dess har grevinnan Alexandra hunnit gifta och skilja sig ännu en gång, med fotografen Martin Jörgensen. Nu har hon återigen hittat kärleken!

Danska BT skriver att Alexandra har blivit tillsammans med den danske entreprenören Nicolai Peitersen.

– Det stämmer att grevinnan Alexandra och Nicolai Peitersen har träffat varandra under en period, men grevinnan har inga ytterligare kommentarer kring förhållandet, säger Alexandras presstalesperson Helle Von Wildenrath Løvgreen till tidningen.

Han är grevinnan Alexandras nye pojkvän

Nicolai är 51 år gammal och har bott i Kina i långa perioder av sitt liv. Det var där han grundade företaget Wikifactory – som Alexandra också investerat i. Den sistnämnda har känt Nicolais bror Alexander ett längre tag.

Alexandra blev av med sitt apanage så sent som i juli ifjol. Hon har numera en chefspost på det klassiska danska företaget Bang & Olufsen.

– Jag ser verkligen framemot att stärka vetskapen om Bang & Olufsens varumärke och produkter på verksamhetens kärnmarknader. B&O har ikonstatus i Danmark och jag är glad att få bli en del av verksamheten och till att samarbeta med mina nya kollegor, har Alexandra sagt om jobbet.

LÄS MER: Drottning Ingrid älskades av alla – skadades av stor tragedi