Alicia Vikander om mötet med Kate och William: ”Jag höll tillbaka”

Alicia Vikander om mötet med Kate och William: ”Jag höll tillbaka”

I kvällens Skavlan berättar Alicia Vikander om hur det var att träffa de brittiska kungligheterna.

Alicia Vikander var inbjuden på brittiska ambassadens middag med Will och Kate som hölls i Stockholm tidigare i veckan. Fredrik Skavlan undrade om man som gäst på en sådan middag får en breif om hur man tilltalar brittiska kungligheter.

– Ja, jag har ju sett The Crown! Det var faktiskt det första jag och min vän började prata med William om. Han är tydligen ett Game of Thrones-fan fick jag veta.

Läs mer: Kate och William träffade stjärnorna från tv-serien SKAM

Under middagen, då alla gäster gått in och satt sig vid borden först visste hon inte riktigt hur hon skulle göra.

– Jag satt liksom och kikade, jag gissar att man väntar, jag var väldigt hungrig. Men normalt sett, om man är över 10 personer vid ett bord har man tillåtelse att börja vid ett bord. Men det var ingen annan som började så jag höll tillbaka. Jag visste inte ens om jag fick – jag tog inte ens en klunk vatten för jag tänkte: nej, jag bara väntar nu.

Se videoklippet nedan!

Läs mer: Vi avslöjar fina överraskningen till George och Charlotte

Filmregissören Ruben Östlund får i programmet bemöta hur det egentligen var när tysk press kopplade ihop honom med Angelina Jolie, som hennes nya pojkvän, efter att de tagit i hand med varandra på röda mattan. Något som

– Jag får reda på det genom att min fru säger det till mig på telefon. Min fru var så cool, hon hade sagt (till tyska journalister, reds anm) att “får Ruben Angelina att le då är jag bara glad för det”. Då tänker jag ut att mitt svar ska bli, när pressen ringer: “Nä, jag och Angelina är bara vänner”.

Läs mer: Prins William: “Sverige har en speciell plats i våra hjärtan”

Ytterligare en av gästerna är danske stjärnkocken René Redzepi, känd från Köpenhamnsrestaurangen Noma, som bjuder programmets gäster på pissmyror och pesto som han gjort på pissmyror. Inga konstigheter för Alicia som konstaterar:

– När jag var liten gick jag i skogen och åt myror.

Av deras miner att döma var det ingen smakhöjdare.

Övriga gäster i kvällens Skavlan är svenska regissören Lisa Langseth, artisten Ingebjørg Bratland och Bo Kaspers Orkester.

Läs mer: Bildspecial! Se Estelles och Oscars speciella möte med William och Kate

Av: Ida Gustafsson

Se Skavlan i kväll kl 21.00 på SVT 1 och på SVTPlay.

Artikeln publicerades först på Femina.