Margrethe 80 år: Fina överraskningen från Victoria

Kronprinsessan Victoria prins Daniel prins Oscar prinsessan Estelle firar drottning Margrethe
Men oj vilken fin hälsning från Victoria och familjen på Haga! Här blir drottning Margrethe firad av Europas alla kungligheter – samtidigt.
Annons

Vilken överraskning! Drottning Margrethe behöver inte deppa för att galafesten frös inne – kolla bara här: Hennes tilltänkta gäster hade en kunglig, rörande och otroligt härlig överraskning på lut! En nästan fyra minuter lång videohälsning, fylld av värme och kärlek.

Annons
Vilket kungligt teamwork! Europas kungligheter har slagit sina påsar ihop för att överraska drottning Margrethe på 80-årsdagen.

Margrethe 80: Så hyllas hon av svenska kungafamiljen

Filmen spelades in tidigare i veckan, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning. Och den inleddes av kungen, som ju dessutom är kusin med födelsedagsbarnet, som alltid kallas Daisy i familjen:

Annons

– Kära Daisy och kära kusin, vi från Sverige, drottning Silvia och jag, vill gärna hälsa till dig på din högtidsdag. Vi skulle ha velat vara tillsammans med dig och firat din födelsedag som vi har gjort så många gånger tidigare.

Kungaparet hyllar Margrethe från fåtöljerna i biblioteket på Stenhammar.

Och sedan var det drottning Silvias tur:

– Också jag vill gratulera dig kära Daisy, och även framföra en lyckönskning i våra barns namn. Lycka till kära Daisy!

Kronprinsessan Victoria har en nära relation till drottning Margrethe, och hon hade verkligen tänkt till. Så i filmen får vi se hela Hagagänget stå och vifta med sina flaggor framför Hagasessornas gamla lekstuga. Och Victoria bjöd på en riktig vårhälsning från solskenet i trädgården:

Annons

Kronprinsessan Victoria Daniel Estelle och Oscar grattar drottning Margrethe

– Kära Tant Daisy, vi skulle vilja gratulera dig på den stora dagen och vi hoppas att vårfåglarna sjunger särskilt för dig idag. Och ja – ett fyrfaldigt svenskt leve: Hurra, hurra, hurra, hurra!

Men inte nog med det –  den här filmen bjuder också på nya privata sidor av kungligheterna. Drottning Sonja är till exempel så rörd att hon nästan fäller en tår när hon pratar om hur mycket drottning Margrethe har betytt, och hur viktiga Margrethes livsråd har varit för henne personligen:

Och så får vi se en rufsig drottning Máxima skåla för Margrethe i öl, sida vid sida med sin man kung Willem-Alexander. Och dagen till ära har de dessutom lärt sig ett viktigt ord på danska…

Annons

Prins Carl Philip är också med och han har en alldeles speciell anledning att fira drottning Margrethe – han är ju gudson till födelsedagsbarnet:

– Kära Tant Daisy, kära gudmor! Stort grattis på födelsedagen och hoppas att ni får en underbar födelsedag! säger han i sitt videoklipp, som han spelat in hemma i trädgården på Villa Solbacken.

Och i det norska klippet säger kronprins Haakon:

– Gratulerer med dagen! Vi hade sett fram emot att få vara med och fira dig i Danmark.

Och så flikar Mette-Marit in:

Annons

– Men vi önskar dig en fantastiskt fin födelsedag och hoppas att du blir ordentligt firad av din härliga familj.

Kung Felipe och drottning Letizia hyllar Margrethe hemifrån verandan…

…medan Luxemburgs storhertigpar nästan ser ut att tillämpa social distansering, även hemma i vardagsrummet. Men hjärtligheten är det inget fel på!

Annons

Ja, efter den megahyllningen kan drottning Margrethe inte känna sig annat än firad. Och hon har tagit allt till sitt hjärta, hälsar man från danska hovet:

– Detta var en stor glädje för Hennes Majestät Drottningen!

Drottning Margrethe och Fredensborgs slott där hon firar 80-årsdagen.
Drottning Margrethe kan fira med varmt hjärta i sin ensam-isolering på slottet Fredensborg.

Foto: TT. Video: Kongehuset ©

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Margrethe 80 år: Fina överraskningen från Victoria”

 1. charlotte skriver: 16 april, 2020

  Fint och sympatiskt gjort av kungligheterna. “Daisy” kan känna sig ihågkommen på sin stora dag. På den senaste bilden med Fredrik och Christian ser hon yngre ut än sina 80 år. Tycker att hon har blommat upp på senaste tiden.


 2. Annakf skriver: 16 april, 2020

  Fint gjort, alla verkar genuint tycka om henne.


  1. josefin skriver: 19 april, 2020

   Annak f, det är väl selektion: bara de som har nàgot snällt att säga – eller vill synas själva – deltar. Den här videon säger väl inget alls om huruvida hon är omtyckt.


 3. ananas skriver: 16 april, 2020

  Det var en fin överraskning. Trevligt.


 4. Oskar skriver: 16 april, 2020

  Men gud vad fint. Det visar verkligen gemenskapen mellan de Europeiska kungahusen. Vackert!


 5. Madame skriver: 16 april, 2020

  Var är engelska kungahuset?


 6. ancibergfeldt skriver: 16 april, 2020

  GRATTIS HÄLSNINGAR
  PÅ 80 ÅRS DAGEN


 7. LB skriver: 16 april, 2020

  Victoria’s brosch är mycket lik den broschen som Drottning Margrethe bruka bära, kanske passar denna perfekt vid detta tillfälle.


 8. PernillaA skriver: 16 april, 2020

  En trevlig film


 9. Kristina skriver: 16 april, 2020

  Undrar också var engelska kungahuset är!


  1. Birthe Vejrum skriver: 22 april, 2020

   Madame + Christina – samme spørgsmål rettede de danske medier til kongehusets kommunikationsafdeling, hvor Lene Balleby svarede: “…at Prins Charles og Hertuginden af Cornwall havde sendt en privat video til Dronningen”! Dronning Elizabeth må formodes at have sendt et personligt brev med sine lykønskninger.


 10. Gilla skriver: 16 april, 2020

  Drottning Margarethe gav kronprinsessan Viktoria och prinsessan Madeleine varsin sådan brosch vid en träff som de båda kungafamiljerna hade vid Sofiero .


 11. josefin skriver: 16 april, 2020

  vad var V’s överraskning? att ha med sig barnen? Tyckte Holland firade bást genom sin champagneskàl.


 12. Rosa Marie skriver: 17 april, 2020

  Luxembourgs storhertugpar står måske så langt fra hinanden for at man skal kunne se Dronning Margrethes maleri bagved.
  Fine og varme hilsener – heriblandt kronprinsessefamiliens meget søde hilsen fra Haga!


 13. Gunilla skriver: 17 april, 2020

  Varför är inte det brittiska kungahuset med och gratulerar?


 14. PernillaA skriver: 17 april, 2020

  Vad det champagne, tyckte det såg ut som öl;
  jag förvånades över Silvia, hon gör alltid ett nervöst intryck när hon ska tala fritt;: lycka till sa hon , är det för att hon blivit kritiserad så mycket för sin svenska ; synd i så fall


  1. Birthe Vejrum skriver: 17 april, 2020

   Det var ØL!


 15. Bror skriver: 17 april, 2020

  Om vi tänker oss, att även kronprinsen skickat en videohälsning på högtidsdagen, vad skulle han då ha sagt (velat säga)?
  Kanske detta:
  Kära Mor! Var fanns du när far visade mig och min bror sin kärlek?


  1. charlotte skriver: 22 april, 2020

   Bror,
   KP Fredrik deltog i ett program om Drottningen inför 80-årsdagen. Där menade han att uppväxten varit hemsk när han tänkte tillbaka. Han hade förträngt det hela med tiden, tror jag att han menade.


 16. PernillaA skriver: 17 april, 2020

  Bror , interessant fråga; i tisdags visades ett program om margtethe på Tysklands TV2 och Fredriks tal visades och Henrik skrattade belåtet när den a kärleken kom på tal ; att aga sina barn är inget man ska vara stolt över


 17. Daga skriver: 17 april, 2020

  Margrethe har själv erkänt att hon är för rastlös att passa in på små barn,det blev lättare umgås när barnen växt till sig.Ärligt och rart av henne.Man kan älska sina barn utan pussar och gull hela tiden.En del har känslorna lätt och varmt utanpå medan andra visar dem lite strävare och inifrån.Det har inte varit en dans på rosor att vara mamma till de små pojkarna samtidigt med arbetet att visa sin duglighet som drottning för danska folket.Vi är alla sammansatta av lite olika kvaliteter i ursprung och fostran,hon också och till slut är vi alla bara människor.Hon har klarat det hyfsat bra tycker jag där hon visar sig osminkad och utan krusiduller och berättar gärna om all hjälp hon fått i hushållet.Så det så!!Grattis till de åttio åren🥀


 18. PernillaA skriver: 17 april, 2020

  Daga instämmer inte alltid ett lätt position men om jag skulle hålla tal till mina föräldrar så är sv tacksam över att de älskar mig och inte agat mig; Henrik kommer från kontinenten där det är mer vanligt att saga barn iallafall fall på 70 och 80 talet ,men Jacke hat väldigt svårt för att uppfostra barn med våld


 19. EwaW skriver: 18 april, 2020

  Självklart Daga kan man älska sina barn utan gulligull men att slå sina barn som Henri gjort är absolut inte ok och det är ju också något som barnen kommer ihåg även som vuxna och dessutom påpekat i ett offentligt tal. Olika barnuppfostran i Frankrike och Danmark kanske men uppenbarligen inte ok eftersom det satt sina spår hos pojkarna.


  1. Bror skriver: 18 april, 2020

   Så är det EwaW,
   man glömmer det aldrig.
   Det där med att slagen mot ett barn så småningom ombildas till ärr som barnet i vuxen ålder kan se och ta på utan att de gör ont, är ingenting annat än våldsverkarens egen dåligt kamouflerade ursäkt. Slagen smärtar fortfarande lika svårt. Vad värre är, smärtpunkten har flyttat in i själen.


 20. Anna skriver: 18 april, 2020

  Faktum är att jag upplever Victorias sätt att hela tiden krama och pussa på sina barn offentligt som överdrivet.


  1. josefin skriver: 19 april, 2020

   Anna, sà sant. Man undrar ju vad hon försöker kompensera med sitt gulligullande pà arbetstid.


 21. Sara skriver: 18 april, 2020

  Jag saknade Belgiens kungapar bland hälsningarna!


  1. Birthe Vejrum skriver: 22 april, 2020

   Sara – det belgiske kongepar er naturligvis med i denne fine video. De er “på” lige efter Dronning Soja. 🙂


 22. Birthe Vejrum skriver: 22 april, 2020

  Til alle jer, der skriver om Prins Henriks “hårde” opdragelsesmetoder, vil jeg gerne svare, men jeg har en del læsning at gennemføre først – desværre.
  Alt er hængt op på Kronprinsens tale med ordene: “… Papa – vi tvivlede aldrig på din kærlighed”! Og druknede i alle Frederiks tårer da han som 5/6 årig faldt af hesten (en pony) og hvor Henrik venligt og bestemt sagde: “… at han skulle op på hesten igen med det samme, ellers ville han aldrig komme i sadlen igen”! Og tidligere medens drengene var små tumlinger: !At børn skal opdrages som hunde”! Den bemærkning fik virkelig danskerne op af stolene! Jeg skal læse op på det, men jeg mener faktisk ikke, at prins Henrik på noget tidspunkt har slået sine drenge.


 23. Birthe Vejrum skriver: 23 april, 2020

  Bemærkningen om: “…at børn skal opdrages som hunde …” faldt i et interview til Berlingske Tidende på den sidste dag af 1967 den 31. december, og Margrethe var gravid med Frederik. DET blev danskernes samtaleemne DEN nytårsaften! Og også i tiden efter. Ramaskriget gav ekko i Frankrig, hvor selv Le Monde, der dårligt omtalte det royale bryllup, fandt nu plads til den tidligere landsmand på forsiden – humoristisk, man forstod ikke problemet. I Maison du Danemark på Champs Elysées var Prinsens forældre æresgæster ved en nytårsfest og “emnet” kom op!
  Frederik og Joachim skrev talen sammen. Frederik blev overrasket den opmærksomhed talen, og især det gamle ordsprog fik. “De blev IKKE udsat for fysiske overgreb, men engang imellem kunne der falde almindelige g i f l e s. Vi var ikke i nærheden af det monstrøse billede som en del mennesker har dannet sig”!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar