Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Margrethe 80 år: Fina överraskningen från Victoria

Kronprinsessan Victoria prins Daniel prins Oscar prinsessan Estelle firar drottning Margrethe

Men oj vilken fin hälsning från Victoria och familjen på Haga! Här blir drottning Margrethe firad av Europas alla kungligheter – samtidigt.
Kungafamiljerna överraskar drottning Margrethe på 80-årsdagen – se härliga filmen!
Slå på ljud

Vilken överraskning! Drottning Margrethe behöver inte deppa för att galafesten frös inne – kolla bara här: Hennes tilltänkta gäster hade en kunglig, rörande och otroligt härlig överraskning på lut! En nästan fyra minuter lång videohälsning, fylld av värme och kärlek.

Vilket kungligt teamwork! Europas kungligheter har slagit sina påsar ihop för att överraska drottning Margrethe på 80-årsdagen.

Margrethe 80: Så hyllas hon av svenska kungafamiljen

Filmen spelades in tidigare i veckan, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning. Och den inleddes av kungen, som ju dessutom är kusin med födelsedagsbarnet, som alltid kallas Daisy i familjen:

– Kära Daisy och kära kusin, vi från Sverige, drottning Silvia och jag, vill gärna hälsa till dig på din högtidsdag. Vi skulle ha velat vara tillsammans med dig och firat din födelsedag som vi har gjort så många gånger tidigare.

Kungaparet hyllar Margrethe från fåtöljerna i biblioteket på Stenhammar.

Och sedan var det drottning Silvias tur:

– Också jag vill gratulera dig kära Daisy, och även framföra en lyckönskning i våra barns namn. Lycka till kära Daisy!

Kronprinsessan Victoria har en nära relation till drottning Margrethe, och hon hade verkligen tänkt till. Så i filmen får vi se hela Hagagänget stå och vifta med sina flaggor framför Hagasessornas gamla lekstuga. Och Victoria bjöd på en riktig vårhälsning från solskenet i trädgården:

Kronprinsessan Victoria Daniel Estelle och Oscar grattar drottning Margrethe

– Kära Tant Daisy, vi skulle vilja gratulera dig på den stora dagen och vi hoppas att vårfåglarna sjunger särskilt för dig idag. Och ja – ett fyrfaldigt svenskt leve: Hurra, hurra, hurra, hurra!

Men inte nog med det –  den här filmen bjuder också på nya privata sidor av kungligheterna. Drottning Sonja är till exempel så rörd att hon nästan fäller en tår när hon pratar om hur mycket drottning Margrethe har betytt, och hur viktiga Margrethes livsråd har varit för henne personligen:

Och så får vi se en rufsig drottning Máxima skåla för Margrethe i öl, sida vid sida med sin man kung Willem-Alexander. Och dagen till ära har de dessutom lärt sig ett viktigt ord på danska…

Prins Carl Philip är också med och han har en alldeles speciell anledning att fira drottning Margrethe – han är ju gudson till födelsedagsbarnet:

– Kära Tant Daisy, kära gudmor! Stort grattis på födelsedagen och hoppas att ni får en underbar födelsedag! säger han i sitt videoklipp, som han spelat in hemma i trädgården på Villa Solbacken.

Och i det norska klippet säger kronprins Haakon:

– Gratulerer med dagen! Vi hade sett fram emot att få vara med och fira dig i Danmark.

Och så flikar Mette-Marit in:

– Men vi önskar dig en fantastiskt fin födelsedag och hoppas att du blir ordentligt firad av din härliga familj.

Kung Felipe och drottning Letizia hyllar Margrethe hemifrån verandan…

…medan Luxemburgs storhertigpar nästan ser ut att tillämpa social distansering, även hemma i vardagsrummet. Men hjärtligheten är det inget fel på!

Ja, efter den megahyllningen kan drottning Margrethe inte känna sig annat än firad. Och hon har tagit allt till sitt hjärta, hälsar man från danska hovet:

– Detta var en stor glädje för Hennes Majestät Drottningen!

Drottning Margrethe och Fredensborgs slott där hon firar 80-årsdagen.

Drottning Margrethe kan fira med varmt hjärta i sin ensam-isolering på slottet Fredensborg.

Foto: TT. Video: Kongehuset ©