Alla hyllade kungafamiljens vackra bild – men nu kommer den hemska vändningen

Den nederländska kungafamiljen bjöd på sagolika familjebilder.Men bilderna har fått en hemsk efterföljd.

I Nederländerna finns en fin tradition som infaller varje februari. Kung Willem-Alexander och drottning Maxima har nämligen som policy att bjuda medierna på familjebilder två gånger om året: en gång på vintern och en gång på sommaren.

Den här gången var Willem-Alexander och hans familj på skidsemester i österrikiska Lech när fototillfällena inföll. Och alla som såg slutresultaten var rörande överens: det här var helt fantastiska bilder!

Coronaviruset: Allt vände efter familjebilden

Så fina bilder!

Så fina bilder!

Foton visade en glad familj med röda kinder och gott humör som strösslade ömhetsbetygelser över varandra. Men nu visar det sig att resan fått en mycket tråkig uppföljning.

Det har nämligen bekräftats att Lech har drabbats av coronaviruset – bara veckor efter att den nederländska kungafamiljen var där. Nu måste hovet således ta till krisåtgärder. Kungafamiljen är satt i karantän.

“Det har upptäckts fem fall av coronaviruset i Lechs kommun, och källan till smittan har inte fastställts. När det gäller sådana fall rekommenderar de nederländska myndigheterna att man begränsar sina sociala kontakter i två veckor. Det betyder att någon som inte är sjuk ska stanna hemma så mycket som möjligt innan det har fastställts att personen inte är smittad”, skriver det nederländska kungahuset i ett uttalande.

Vägrar låta sig knäckas

Men det finns en god nyhet mitt i allt mörker. Ingen i kungafamiljen visar symptom på att vara sjuka – tvärtemot verkar de vara vid god vigör. Nyligen la kungafamiljen ut en video där de applåderar all nederländsk vårdpersonal som sliter hårt för att hantera coronaviruset.

– Vi tänker på alla patienter och vårdpersonal och alla i vårt kungarike som har det tufft just nu, sa kungaparet i ett uttalande.

 

LÄS OCKSÅ: Beskedet till Estelle – han får ansvaret för hennes framtid