Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Alla vill ha Marys haute couture-skräddare...

12 nov, 2010, 08:01 
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Marys haute counture-skräddare Birgit Hallstein är högt eftertraktad i Köpenhamn – tack vare Marys alla klänningar i samband med hennes och kronprins Frederik bröllop 2004…

Birgit Hallstein är en av Köpenhamns sista haute counture-skräddare och en av hennes kunder är kronprinsessan Mary.

När modeskaparen Uffe Frank designade Marys brudklänning var det Birgit som stod för detaljerna och det var med henne som kronprinsessan Mary gjorde alla provningar med.

– Det var många möten på Amalienborg. Och det var inte bara brudklänningen, vi gjorde också alla galaklänningar som kronprinsessan bar i samband med bröllpsfestligheterna, säger Hallstein till Sydsvenskan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Skiss på kronprinsessan Marys brudklänning från kronprinsparets hemsida.

Klänning för över 100 000 danska kronor

Annons

Efter det pampiga kungliga bröllopet i Danmark 2004 fick Birgit så många förfrågningar att hon bestämde sig för att öppna en ateljé. Efterfrågan är nu större än hon kan ta emot – trots att en klänning kan kosta över 100 000 danska kronor. Kronprinsessan Mary är i alla fall fortfarande en av hennes kunder.

 

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures, faksimil från Birgit Hallsteins hemsida

Läs även:

Annons