Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alla ville se prins Nikolaos himmelska utställning

09 mar, 2019, 20:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Prins Nikoloas
Kungligheterna flockades på Rundetaarn-biblioteket i Köpenhamn, där prins Nikoloas ställer ut sina speciella verk.
Annons

Carl Philip har visat att han minsann kan ta fina bilder och i vårt grannland Danmark finner vi prinsens syssling, prins Nikolaos, som är inne på samma spår.

Svensktalande prins Nikolaos av Grekland visar nu sin egen fotoutställning på Rundetaarn-biblioteket i Köpenhamn. Har ni vägarna förbi är det ett perfekt kulturellt utflyktsmål. Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary passade på att besöka utställningen med titeln “Celestial Choreography”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mary och Frederik

Prins Nikolaos är Frederiks kusin. Hans mamma, exdrottning Anne-Marie, är ju drottning Margrethes lillasyster. “Niko” drar sig inte för att kasta sig ut från flygplan med fallskärm. Han tar dessutom bilder på molnformationerna som han njuter av däruppe i skyn. Nikolaos av Grekland och Danmark, föddes 1 oktober 1969 i Rom, och fyller 50 i höst. Han är andra son och tredje barn till kung Konstantin II av Grekland och Anne-Marie av Danmark, yngsta dotter till kung Fredrik IX av Danmark och syster till Margrethe II av Danmark. Den 25 augusti 2010 gifte han sig med Tatiana Blatnik på ön Spetses i Grekland.

Benedikte

I Köpenhamn sågs de två danska prinsessystrarna Benedikte och Anne-Marie gå på vernissagen av fotoutställningen. Drottning Anne-Marie av exkungariket Greklnad var mycket stolt över sin duktige son.

Annons

Kreativa kungligheter

På instagram tackar nu konstnärsprinsen Nikolaos sin hustru Tatiana för sin “sin kärlek och tro på mitt arbete”. I Danmark finns nu ett gäng kungligheter med konstnärsintresse. Den främsta är ju drottningen själv. Margrethe skapar både scenkostymer och dekorer till olika teateruppsättningar. Hon ritar kläder och målar.

Läs mer:

Foto: TT, Instagram

 

Annons