Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt du behöver veta inför bröllopet i Luxemburg

24 sep, 2012, 08:09 
Agneta Nisbeth
Annons

En stor fyrverkerishow är planerad, sångerskan till gratiskonserten bokad och nya frimärken har lämnat tryckpressarna. Snart är det dags för nästa kungliga bröllop och Svensk Damtidning har all ny information.

Annons

Ingredienserna för ett lyckat kungligt glambröllop börjar ta sin form i samma takt att vigseln mellan arvstorhertig Guillaume och Stéphanie de Lannoy närmar sig. Nu har ny information kring bröllopet släppts.

Den 19 oktober sammanflätar Luxemburgs tronarvinge ihop sina fingrar med sin blivande fru och går den korta promenaden från palatset till statshuset, där den borgerliga vigseln kommer att äga rum. Ceremonin kommer inte att sändas på tv.

Den 20 oktober klockan elva ekar kyrkklockorna mellan stadens gamla hus och sätter igång den kyrkliga vigseln som kommer att sändas på storbildsskärmar från torget Guillaume. En stor del av befolkningen förväntas vara på plats för att stötta Stéphanie som måste gå igenom sin livs lyckligaste dag samtidigt som sorgen efter moderns plötsliga bortgång tynger hennes axlar.

Annons

Svenska kungafamiljen

Många kungligheter väntas sitta bänkade på bästa plats i katedralen, men svenska hovets informationsavdelning har ännu inga uppgifter om vilka som kommer att representera från den svenska kungafamiljen.

Kate och William

Däremot är det klart att kungahusens mest omtalade par, prins William och hertiginnan Catherine, missar festligheterna.

– Hertigen och hertiginnan av Cambridge kommer inte att närvara vid bröllopet på grund av andra åtaganden av privat och yrkesmässig karaktär, meddelar det brittiska hovet.

Annons

Fyrverkerier

Men festligt blir det ändå! Alla barer i huvudstaden har fått speciell tillåtelse att hålla öppet till klockan tre på natten och under kvällen kommer fyrverkerier att lysa upp höstmörkret till brudparets ära. Klockan tio på kvällen startar en gratis konsert med den belgiska sångerskan Selah Sue, ett önskemål från det blivande brudparet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Program:

19 oktober Paret vandrar från slottet till statshuset för den borgliga vigseln som startar klocken 15.30. Ceremonin kommer inte att visas på tv.

20 oktober Den kyrkliga vigseln startar klockan 11.00 och de intresserade kan se ceremonin på storbildsskärmar från torget Guillaume.

20 oktober Under kvällen kommer fyrverkerier att lysa upp höstmörkret till brudparets ära. Klockan 22.00 startar en gratis konsert för alla intresserade.

Av Margareta Heed

Foto: Stella Pictures

 

Annons