Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så följer prinsparet den kungliga traditionen inför dopet

08 sep, 2016, 11:00 
Ellen Myrgård Lindén
Nog kan vi förvänta oss en personlig prägel på prins Alexanders dop. Carl Philip och Sofia har ju alltid gillat att gå sin egen väg. Men en tradition är helig - den kungliga dopklänningen!
Annons
prinsparet ibl

I morgon fredag döps prins Alexander i de kungliga valenciennespetsarna. En dopklänning som har burits av alla kungliga dopbarn ända sedan kungens pappa Gustaf Adolf döptes 1906. Och det mer än 100 år gamla tyget håller än. Kjolen är sydd i bomullsbatist och spets och underklänningen består av satinvävt siden. Den lilla capen, som är fäst i livet, syddes till prinsessan Margaretas dop 1935 och i klänningsfodret finns alla dopbarns namn och dopdatum broderade.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
prins oscar ibl
Senast vi såg den kungliga dopklänning var på prins Oscars dop den 27 maj.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons