Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt om bröllopskortegen

21 maj, 2015, 12:37 
Agneta Nisbeth
Annons
hovstallet-hovet

I onsdags besökte Svensk Damtidnings reporter AnnaClara von Hofsten det Kungliga Hovstallet i Stockholm.

På Kungliga hovstallet, beläget i hjärtat av Östermalm, har man bråda dagar just nu. Förberedelserna inför sommarens prinsbröllop pågår för fullt, men hovstallmästare Mertil Melin tar sig tid för en pratstund med Svensk Damtidning. Han inspekterar paradkaleschen och konstaterar nöjt att allt är i perfekt skick. Det är den här vackra vagnen som prins Carl Philip och hans Sofia ska färdas i när de åker kortege genom Stockholms gator efter vigseln.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
mertil-melin

Mertil Melin visar upp paradkaleschen.

– Ja, vi räknar med att använda paradkaleschen, bara det inte ösregnar. Men brudparet sitter väldigt skyddat här om man fäller upp suffletten.

Kortegen utgår från Slottet och går sedan via Norrbro, Gustav Adolfs torg, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybrokajen, Strömbron för att till sist avslutas vid Logården. Kortegevägens längd är 3,5 km, att jämföra med 2 km vid prinsessan Madeleines bröllop och 4,5 km vid kronprinsessan Victorias. Kortegens totala längd är 300 meter och man räknar med ca 300 000 åskådare.

Annons
kungliga-hovstallet

Av AnnaClara von Hofsten

Foto: Svensk Damtidning och kungahuset.se

 

Annons