Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt om brudens klädsel - det här bar Madeleine

08 jun, 2013, 17:37 
Agneta Nisbeth
Annons

På hovets hemsida kan man nu läsa allt om brudens klädsel – från klänning till brudbukett.

Prinsessan Madeleines brudklänning är skapad av den italienske designern Valentino Garavani. Brudklänningen är gjord i plisserad sidenorganza med applikationer av elfenbensfärgad Chantillyspets.

Bild från hovets hemsida på Valentinos skiss

Annons

Den övre delen av livet är i spets med en djup ryggringning. Från den betonade midjan öppnar sig vertikala små veck över den vida kjolen som avslutas med ett fyra meter långt släp.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Slöjan är också i sidenorganza och kantas av tyll strödd med “point d´esprit”, moucher, och små apelsinblommor i Chantillyspets. Prinsessans skor är i elfenbensvit organdi med invävda “point d´esprit”, moucher. Prinsessans diadem är privat, prytt med kvistar av apelsinblommor. Bakom Madeleines håruppsättning och makeup står Rick Ljung och Sara Denman.

Brudbukett

Prinsessan Madeleines brudbukett består av vita klassiska trädgårdsrosor: Austinros, Schneewitchen, Winchester Cathedral, Pariserros och Alabaster samt liljekonvaljer och den traditionella myrten från Sofiero. Samtliga blommor är vita och buketten är bunden i en rund form.

Annons

Myrten i håret eller brudbuketten

Prinsessan Margareta som 1905 gifte sig med Gustaf (VI) Adolf i St George´s kapell på Windsor Castle i England medförde till Sverige en myrtenbuske. Den växte och vårdades först på Sofiero slott och finns numera på Ulriksdals slott. En kvist från denna buske har sedan 1935 i en eller annan form förekommit i de kungliga brudbuketterna eller i håret.

Prinsessan Ingrid som 1935 gifte sig med den danske tronföljaren tog med sig ett skott av plantan till sitt nya hemland. Sedan dess upprätthåller den danska kungafamiljen samma tradition som den svenska kungafamiljen med myrten från prinsessan Margaretas ursprungsplanta.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix och Stella Pictures

 

Annons