Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Allt om drottning Silvias resa till Thailand

24 okt, 2017, 09:30 
Agneta Nisbeth
Begravning i Bangkok.
Annons

Förberedelserna inför kremeringsceremoni för Thailands framlidne kung Bhumibol Adulyadej har pågått i ett år nu, han avled den 13 oktober 2016. Man har byggt en pampig paviljong, ett krematorium, som nu finns på ett fält i närheten av det stora palatset och omgiven av vaktande djur i form av specialtillverkade statyer.

Under ceremonin den 26 oktober kommer flertalet av jordens kungahus att finnas representerade. Från Sverige ser vi drottning Silvia, och kronprins Frederik och kronprins Haakon kommer från våra grannländer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Máxima representerar Nederländerna, kung Philippe av Belgien, Storhertig Henri av Luxemburg, exdrottning Sofia av Spanien och tidningen Bangkok Post skriver att prins Andrew kommer från Storbritannien samt prins Akishino och prinsessan Kiko av Japan.

Maha Vajiralongkorn, 65, som är Bhumibols son och efterträdare, har ännu inte nått samma status som sin pappa, han sågs ju nästan som en Gud av thailändarna. Kung Bhumibols arvinge antas bli krönt efter sin fars begravning, planeringen inför kröningen har påbörjats men något datum ännu inte satts.

Se videon! Så förbereds kungens begravning:

Foto: IBL

Annons