Allt om prins Harrys blivande hustru Meghan Markle

Allt om prins Harrys blivande hustru Meghan Markle
Nu har de äntligen förlovat sig!
Annons

Tv-stjärnan Meghan Markle blir en riktig glamourinjektion i det brittiska kungahuset. För in på Buckingham Palace kliver en 36-årig California Girl med fräknar och uppnäsa som älskar yoga, beachen och sina byxor i fuskläder. I familjen kallas hon alltid Meg och med sina 171 cm är hon snäppet kortare än Kate, som är 1.75.

Annons

Prins Harry såg henne först på tv, som alla andra. Och i juli 2016, under en middag på Soho House i London, blev de presenterade för varandra av en gemensam vän.

Nu har Meghan sagt bye-bye till sitt lilla hus (inrett i Californian style) i en förort till Toronto. Och till London flyttar också hennes två hundar, blandrasen Bogart som kommer från ett hundstall i Los Angeles, och beaglen Guy som hittades i en skog i Kentucky. Meghan har berättat att hon är vegan (utom på helgerna), älskar pumpafondue och gör sin chiapudding själv.

Dessutom är hon känd för sin snygga handstil. Hon har till och med jobbat extra som frilansande kalligraf:

– Handskrivna brev är en förlorad konstform. Jag gjorde inbjudningskorten till massor av bröllop och stora evenemang och till Dolce & Gabbana’s vip-utskick.

– Jag satt där med en liten vit tubsocka på handen, för att det inte skulle komma någon hudkräm på korten…

Rachel Meghan Markle föddes den 4 augusti 1981 i Los Angeles. Mamma Doria Radlan, 61, arbetar som terapeut och yogainstruktör (och är känd för sina dreadlocks). Pappa Thomas, 73, har varit framgångsrik ljussättare i Hollywood men bor numera i Mexiko. De skilde sig när Meghan var sex år.

Hon har två halvsyskon på sin pappas sida, 52-åriga Samantha (som brutit med familjen och uppges skriva på en skandalbok om sin berömda syster), och Thomas jr, 50.

Annons

Som barn följde Meghan ofta med sin pappa till jobbet och det var så hon började drömma om att bli skådis. Hon gick i privatskolor i Hollywood och Los Angeles och tog sedan, som den första i sin familj, examen vid Northwestern University i Illinois. Ämnena var teater och internationella relationer och sin praktik gjorde hon på amerikanska ambassaden i Buenos Aires, Argentina.

Sen blev det modelljobb och småroller i amerikanska tv-serier som CSI och 90210, men i början gick det trögt, berättade hon i en intervju:

– Jag var inte tillräckligt svart för de svarta rollerna och inte tillräckligt vit för de vita.

Det var först i rollen som Rachel Zane, i tv-succén Suits, som hon slog igenom stort, en roll som hon har haft i sex år. Men nu har hon satt punkt för skådespelarkarriären. Hon gjorde sin sista inspelningsdag för ett par veckor sedan, och flög sedan direkt till London. Men att förlovningen närmade sig förstod man redan i våras när hon stängde ner sin privata sajt The Tig (som fick sitt namn efter hennes italienska favoritvin Tignanello).

Att hon engagerat sig i välgörenhet vid sidan av skådisjobbet ger många kungliga pluspoäng förstås. Hon har bland annat varit i Rwanda för organisationen Clean Water Campaign och haft FN-uppdrag med fokus på kvinnors rättigheter.

På minuskontot finns hennes första äktenskap. Det är inte så vanligt att blivande prinsessor har en ex-man, även om det finns några exempel, som spanska drottning Letizia.

Foto: IBL

ANNONS

Julklappstips från Svensk Damtidning

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Kunglig kalender 2018
2018 – ännu ett kungligt år med guldkant! Svensk Damtidnings kungliga kalender bjuder på härliga bilder från den svenska kungafamiljens vardag och fest. Ge dig själv en gåva – eller köp kalendern till någon du tycker om. Den går inte att köpa i butik!

Gå till shoppen

Ljuslykta i mässing Miccis House
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för exempelvis mindre blommor eller blockljus samt värmeljus. Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Guldpläterat armband Venus med strass Bisou
Ett vackert armband från svenska Bisou med venussymbol som tagits fram för att hylla alla kvinnor. Armbandet är guldpläterat och prytt med ett strassbeklätt venustecken och fyra ringar. Armbandet kommer i en vacker ask i en ljusrosa färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Poncho tre färger
Ponchon har blivit en riktig favorit! Användbar både på vintern inomhus och utomhus på våren och sommaren. Perfekt att ta med sig på resan.

Gå till shoppen

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Allt om prins Harrys blivande hustru Meghan Markle”

 1. Marguerithe skriver: 27 november, 2017

  Vegan och trasiga jeans!


 2. Lycke skriver: 27 november, 2017

  Hur är man vegan ”utom på helgerna”?


 3. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 27 november, 2017

  https://www.youtube.com/watch?v=HKk-N0Al8zw

  Älskar denna intervjun 🙂 Hon är så snygg här!


 4. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 27 november, 2017

  Oj, länkade till en sida jag redan länkat till på annat håll. Jag menade naturligtvis detta klipp; en intervju Meghan Markle är VRÅLSNYGG i blå klänning och på ett fantastiskt humör!

  https://www.youtube.com/watch?v=WlX-62WAVtQ


 5. Christina Kari Helsinki skriver: 27 november, 2017

  Varför talar om Meghan som en blivande prinsessa. Titlarna i England delas inte ut hur som helst.


  1. Lovisa skriver: 27 november, 2017

   Fast hon kan tituleras ”princess Harry” (eller ja, Henry heter han ju egentligen) – dock är hon inte ”princess in her own right” som prinsessorna Anne, Beatrice, Eugenie och Charlotte är. Storbritannien har ett helt annat system för titlarna än i Sverige, inte ens Diana var ”princess Diana”, hon var ”princess of Wales”. Detsamma gäller för Kate – hon kan tituleras ”princess William” fram tills hon blir ”princess of Wales”.


  2. Lovisa skriver: 27 november, 2017

   forts: Däremot bli Meghan sannolikt hertiginna på samma sätt som Kate är ”duchess of Cambridge”, kanske ”duchess of Sussex”. Traditionen är att (manliga…) medlemmar av kungahuset tilldelas ett hertigdöme då de gifter sig, och hertiginnetiteln är, till skillnad från prinsesstiteln, något som kvinnor uppbär ”in their own right”. Dock benämns de fortfarande inte ”duchess Catherine” eller ”duchess Meghan” utan just ”duchess of Cambridge” eller ”duchess of X”.


 6. PernillaA skriver: 27 november, 2017

  Lycke, bra fråga.


 7. Midnattsol skriver: 27 november, 2017

  Vad menar du?


 8. Katarina skriver: 27 november, 2017

  Den snyggaste prinsessan av alla. Våra prinsessor står sig slätt.


 9. Stefan skriver: 27 november, 2017

  Moder Svea!
  Du är för rolig! Du slogs på barrikaderna mot Sofia då du låtsades vara/bli republikan, och slåss nu igen – denna gång på Meghans sida. Då som nu, lika närmast fanatiskt!
  Ursäkta, men jag får inte ihop detta.


  1. Birthe Vejrum skriver: 28 november, 2017

   Stefan– Meghan har papir på det hun kan – det har Sofia ikke.
   Det er nok den væsentligste årsag.

   Håber Claes mår bra i Monaco!


 10. Olga skriver: 27 november, 2017

  Lycke (14:04)- jag kan tänkamig att detta ” vegan “utom på helgerna” är det vanliga 5:2 som körs av bla många Hollywood-skådisarna nuförtiden…man väljer av hälsoskäl med tanke på alla gifter i den moderna storindustriproducerade maten…ej av etiska/moraliska/samhälsnyttiga skäl…


 11. Julia Dahlgren skriver: 27 november, 2017

  Så glad för Harry att han får den han vill ha. Varmaste gratulationer.


 12. Mari skriver: 27 november, 2017

  Meghan Markle är otrolig vacker. Vet inte, om hon är smart som många skriver, jag känner inte henne och hennes intelligens är någonting vi får se i framtide. Var förvånad när hon gav interwiew. Hennes syster skriver redan bok om henne och hennes bror har haft prolemer med polis flera gånger. Så släkten kommer att vara mycket i media. Hoppas, att Harry har hittat kärleken.


 13. Lycke skriver: 27 november, 2017

  Olga
  Du har säkert rätt, tycker bara det var så löjligt skrivet, oavsett om det är Sv Dams el Meghans uttryck 🙂 Antingen är man vegan el så är man det inte.
  /L


 14. Ingrid Lindell skriver: 27 november, 2017

  Snygg? Är det vad som krävs för att vara en lämplig prinsess-kandidat? Moder Svea, jag kan inte annat än hålla med Stefan, ”snygg” är inte relevant. Sofia är väl isåfall alldeles tillräckligt snygg.


 15. caterine skriver: 27 november, 2017

  Hårt sminkad, kolsvart slingrande hår, en avbild av vår Sofia.


 16. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 27 november, 2017

  Ingrid, har jag sagt att Meghan Markle bara är snygg? Du verkar inte ha läst en enda kommentar jag skrivit. Läs om, läs rätt!

  Stefan, ja du ser det du VILL se som vanligt då 😉 Jag tar INGA inlägg som DU skrivit seriöst! Sofia och Meghan är som natt och dag. Har aldrig sagt att jag varit republikan.


 17. undrende skriver: 27 november, 2017

  Skilt elder dame – hvor lenge varte første ekteskap ? Var hun også da gift rik ?


  1. Trixie skriver: 28 november, 2017

   Eldre dame??? På 36 år??
   Nå har alderdiskrimineringen tatt helt av her…
   Må jo bare le av dette!


 18. Birthe Vejrum skriver: 27 november, 2017

  Mari – den ”kære” søster er vendt på en tallerken, for hun vil gerne med til brylluppet.
  Det var en svensk kändis advokat som sagde: ”…at familie, det var noget man havde på væggen i finrummet”!


 19. yrsa skriver: 27 november, 2017

  Marguerithe

  Men hon har i alla fall kläder på sig.


  1. Helene skriver: 28 november, 2017

   Yrsa.
   🙂 🙂


  2. IngridR skriver: 28 november, 2017

   Yrsa


 20. Magdalena skriver: 27 november, 2017

  Fraskilt, katolikk, amerikansk, skuespiller,3 år eldre enn Harry,- absolutt erfaren nok og lemplig for et liv i rampelyset. Nettopp sett deres forlovelsesintervju; en åpen, ærlig og naturlig kvinne som sjarmerte meg! Hun vil bli et frisk pust inn i den konservative engelske kongefamilien. Håper de ikke vil kneble denne vakre blomsten! Godt jobbet Harry…


  1. Birthe Vejrum skriver: 28 november, 2017

   Meghan er ikke katolik. Hun er protestant, men har gået i katolske skoler.
   Nu skal hun undervises i den anglikanske lære + døbes og konfirmeres før brylluppet.
   Hun får også dobbelt statsborgerskab i samme ombæring.


 21. eva skriver: 28 november, 2017

  Princess Meg är har studerat länge, har många talanger och social kompetens, har framförallt enorm erfarenhet och är mycket charmig och naturlig. Det visar att hela kungliga släkten i England har tagit henne till sitt hjärta. Hon kommer att bli en enorm tillgång till Prins Harry och i det kungliga arbetet. Hon är ett hårt arbetande proffs!


  1. m skriver: 28 november, 2017

   Ja tänk, det är precis som vår egen Sofia….


 22. Catherine skriver: 28 november, 2017

  Hur ska denna kvinna, van vid frihet och en tämligen okonventionell livsstil, kunna stå ut med det stelbenta brittiska hovet och hovprotokollet…? Jag hoppas att hon vet vad hon ger sig in i…trots allt har hon och Harry inte känt varandra särskilt länge (bara ett drygt år om de lärde känna varandra sommaren 2016)…


 23. Stefan skriver: 28 november, 2017

  Moder Svea!
  Minns du nu inte ens vilken signatur du skrev under inför bröllopet mellan Carl Philip och Sofia?
  Och på fredag kommer du sitta klistrad framför TV-apparaten…
  🙂 🙂


 24. Ingrid Lindell skriver: 28 november, 2017

  Moder Svea, Visst skriver du om att Megan är driven och framgångsrik och intelligent etc etc men det framstår faktiskt som om du är oerhört imponerad av att hon är ”snygg”. Du upprepar det gång på gång. Läs om, läs rätt själv! Utseendet och vad man attraheras av är individuellt och det är inte relevant för huruvida man är en lämplig representant för ett Kungahus.


 25. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 28 november, 2017

  Stefan,

  Det enda du verkar vilja göra är att reta gallfeber på oss andra.
  Vet inte vem jag skulle varit tidigare. Vad jag kan minnas har jag haft 2 signaturer. Hette Länge leve Bernadotte för 7 år sen, om det är den du menar…?
  För övrigt har jag inte kunnat läsa någonstans om ett kommande dop för Gabriel. Så därför har jag lite viktigare saker inplanerade på fredag. Men du kanske sitter bänkad framför TVn vad vet jag?!


 26. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 28 november, 2017

  Ingrid, läs mina andra kommentarer så kan du nog se att jag skrivit att hon är mer än snygg.
  Jag är djupt imponerad av Meghan Markle. Punkt.


 27. ingalisa skriver: 28 november, 2017

  Yrsa. Jaaaa!


 28. Stefan skriver: 28 november, 2017

  Moder Svea!
  Du hade då en signatur med tillägget ”Republik nästa?”.
  Minns du verkligen inte detta?


 29. PernillaA skriver: 28 november, 2017

  Yrsa, den var bra!


 30. ♥ Moder Svea ♥ skriver: 28 november, 2017

  Stefan, ja hypotetiskt sätt ja! Vad är det med dig människa? Får man inte yttra någonting i din värld eller? Får man inte vara kritisk mot sin omvärld?
  Jag är universitetsutbildad och van att se saker med kritiska glasögon.
  Ps. Mitt namn antagligen plus Republik nästa, nu orkar jag inte läsa en till kommentar från dig, du verkar fullkomligt oseriös Ds.


Annons

Laddar