Allt om prins Harrys blivande hustru Meghan Markle

Nu har de äntligen förlovat sig!

Tv-stjärnan Meghan Markle blir en riktig glamourinjektion i det brittiska kungahuset. För in på Buckingham Palace kliver en 36-årig California Girl med fräknar och uppnäsa som älskar yoga, beachen och sina byxor i fuskläder. I familjen kallas hon alltid Meg och med sina 171 cm är hon snäppet kortare än Kate, som är 1.75.

Prins Harry såg henne först på tv, som alla andra. Och i juli 2016, under en middag på Soho House i London, blev de presenterade för varandra av en gemensam vän.

Läs mer: Lyckan! Harry och Meghan Markle har förlovat sig

Nu har Meghan sagt bye-bye till sitt lilla hus (inrett i Californian style) i en förort till Toronto. Och till London flyttar också hennes två hundar, blandrasen Bogart som kommer från ett hundstall i Los Angeles, och beaglen Guy som hittades i en skog i Kentucky. Meghan har berättat att hon är vegan (utom på helgerna), älskar pumpafondue och gör sin chiapudding själv.

Dessutom är hon känd för sin snygga handstil. Hon har till och med jobbat extra som frilansande kalligraf:

– Handskrivna brev är en förlorad konstform. Jag gjorde inbjudningskorten till massor av bröllop och stora evenemang och till Dolce & Gabbana’s vip-utskick.

– Jag satt där med en liten vit tubsocka på handen, för att det inte skulle komma någon hudkräm på korten…

Läs mer: Drottning Elizabeths glädje över prins Harrys förlovning

Rachel Meghan Markle föddes den 4 augusti 1981 i Los Angeles. Mamma Doria Radlan, 61, arbetar som terapeut och yogainstruktör (och är känd för sina dreadlocks). Pappa Thomas, 73, har varit framgångsrik ljussättare i Hollywood men bor numera i Mexiko. De skilde sig när Meghan var sex år.

Hon har två halvsyskon på sin pappas sida, 52-åriga Samantha (som brutit med familjen och uppges skriva på en skandalbok om sin berömda syster), och Thomas jr, 50.

Som barn följde Meghan ofta med sin pappa till jobbet och det var så hon började drömma om att bli skådis. Hon gick i privatskolor i Hollywood och Los Angeles och tog sedan, som den första i sin familj, examen vid Northwestern University i Illinois. Ämnena var teater och internationella relationer och sin praktik gjorde hon på amerikanska ambassaden i Buenos Aires, Argentina.

Läs mer: Williams och Kates första ord om Harrys förlovning

Sen blev det modelljobb och småroller i amerikanska tv-serier som CSI och 90210, men i början gick det trögt, berättade hon i en intervju:

– Jag var inte tillräckligt svart för de svarta rollerna och inte tillräckligt vit för de vita.

Det var först i rollen som Rachel Zane, i tv-succén Suits, som hon slog igenom stort, en roll som hon har haft i sex år. Men nu har hon satt punkt för skådespelarkarriären. Hon gjorde sin sista inspelningsdag för ett par veckor sedan, och flög sedan direkt till London. Men att förlovningen närmade sig förstod man redan i våras när hon stängde ner sin privata sajt The Tig (som fick sitt namn efter hennes italienska favoritvin Tignanello).

Läs mer: Meghans föräldrar: “Vi önskar dem livslång lycka!”

Att hon engagerat sig i välgörenhet vid sidan av skådisjobbet ger många kungliga pluspoäng förstås. Hon har bland annat varit i Rwanda för organisationen Clean Water Campaign och haft FN-uppdrag med fokus på kvinnors rättigheter.

På minuskontot finns hennes första äktenskap. Det är inte så vanligt att blivande prinsessor har en ex-man, även om det finns några exempel, som spanska drottning Letizia.

Läs mer: Hur kommer Meghan Markles bröllopsklänning se ut?

Foto: IBL

ANNONS

Julklappstips från Svensk Damtidning

Låga priser – snabba leveranser – fri retur


Kunglig kalender 2018
2018 – ännu ett kungligt år med guldkant!

Svensk Damtidnings kungliga kalender bjuder på härliga bilder från den svenska kungafamiljens vardag och fest. Ge dig själv en gåva – eller köp kalendern till någon du tycker om. Den går inte att köpa i butik!


Gå till shoppen

Ljuslykta i mässing Miccis House
Denna underbart söta krona fungerar lika bra som ljuslykta som kruka och förgyller vilket dukat bord eller fönsterbräde som helst. Perfekt för exempelvis mindre blommor eller blockljus samt värmeljus. Den är gjord helt i solid mässing och kommer från det svenska märket Miccis House.

Gå till shoppen

Guldpläterat armband Venus med strass Bisou
Ett vackert armband från svenska Bisou med venussymbol som tagits fram för att hylla alla kvinnor. Armbandet är guldpläterat och prytt med ett strassbeklätt venustecken och fyra ringar. Armbandet kommer i en vacker ask i en ljusrosa färg med en insida av lyxig sammet.

Gå till shoppen

Poncho tre färger
Ponchon har blivit en riktig favorit!

Användbar både på vintern inomhus och utomhus på våren och sommaren. Perfekt att ta med sig på resan.


Gå till shoppen