Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt om Silvias kommande resa

28 feb, 2017, 11:30 
https://image.svenskdam.se/image-5471672?imageId=5471672&width=1320&height=689
Margareta
Spännande arbete!
Annons
drottning-silvia-1070x603ibl

I morgon bitti lyfter drottningens flyg mot Warzawa. En intensiv dag väntar sedan i Polens huvudstad. Och temat för dagen är drottningens kamp för bättre äldrevård.

Klockan 11 på morgonen kommer Silvia anlända till svenska svenska residenset i Warszawa. Under dagens första event kommer drottningen medverka när stipendiet Queen Silvia Nursing Award för första gången delas ut i Polen. Stipendiet, som instiftades i Sverige 2013 i samband med drottningens 70-årsdag, skapades för att öka statusen för sjuksköterskeutbildningarna och yrket sjuksköterska. Sedan tidigare delas det ut både i Sverige och Finland.

Stipendiaten erbjuds en praktikplats inom vård- och omsorgssektorns alla delar samt 50 000 kronor som studenten erhåller som stipendium.

drottning-silvia--ibl1070x603

Efter prisceremonin kommer drottningen att möta polsk press för att tala om sitt arbete. En viktig del under drottningens resor är alltid att sprida budskapet om bättre äldrevård även i lokala medier.

Annons

Efter en sen lunch bär det sedan av från residenset. Nästa programpunkt kommer att äga rum 20 minuters bilfärd från centrala Warzawa där sjukhemmet Józefina Home Care ligger. De arbetar med vård för äldre och har som första företag i Polen tilldelats Swedish Care International certificate, vilket innebär att de följer Silviahemmets standard för äldreomsorg.

På plats kommer drottningen att träffa några av de boende på hemmet. Hon kommer dessutom hålla ett tal innan hon tar sig vidare tillbaka till flygplatsen igen.

Svensk Damtidning kommer självklart vara på plats i Polen. Följ oss på instagram, facebook och här på svenskdam.se för senaste uppdateringen om hennes resa.

Av Margareta Gotthardsson

Foto IBL

Annons