Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allt om trontillträdet i Belgien - timme för timme

17 jul, 2013, 09:11 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Det belgiska hovet har nu skapat en helt egen sajt inför trontillträdet i helgen. Här kan ni följa festligheterna timme för timme då kronprins Philippe blir landets nye kung.

I helgen stundar festligheter i Bryssel. På söndag avsäger som bekant kung Albert sig tronen till förmån för sin son kronprins Philippe, ni ser dem bägge på bilden ovan med prinsessan Elisabeth. Det belgiska hovet har nu skapat en egen sajt inför trontillträdet och där kan vi läsa precis vad som kommer att hända, timme för timme.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Philippe och Mathilde har fyra barn, Elisabeth, Gabriel, Emmanuel och Eléonore.

Annons

Det hela startar redan på lördag kväll med en konsert, sedan blir det Bal national på Jeu de Balle torget i Bryssel, i närvaro av det nuvarande kungaparet, Albert och Paola samt kronprinsparet, Philippe och Mathilde.

Söndagen börjar med en Te Deum  i katedralen St Michael och St Gudula vid 9 på morgonen. Klockan 10.30 börjar själva ceremonien då kung Albert lämnar över till sin son. Klockan 12 ska kung Philippe svära eden i parlamentet och ungefär en timme senare ska det nya kungaparet visa sig på balkongen så att folket nedanför på Place des Palais kan se dem.

På eftermiddagen ska det nya kungaparet Philippe och Mathilde lägga en krans vid den okände soldatens grav, se militären paradera innan det på kvällen, vid 19-tiden tar vid festligheter i Parc de Bruxelles. Dagen avslutas med ett stort fyrverkeri.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Belgiska hovet

Annons