Allt om Victorias och Daniels VM-helg – och privata familjemys i backen!

kronprinsessan victoria prins daniel prinsessan estelle prins oscar
NU GRATIS

Kronprinsessfamiljen var på plats för att stötta de svenska skidskyttarna i Östersund. Men innan dess var de på egen skidsemester – bara de fyra.

Att alla i kronprinsessfamiljen är skidintresserade har nog inte undgått någon. Mars månad är inte ens slut än och de har redan hunnit med fyra skidresor(!) sedan årsskiftet.

Victoria och Daniel började sitt 2019 med att ta med sig Estelle och Oscar till Trysil för att fira trettonhelgen i backen. Och lillprinsen, som bara är 3 år, visade upp en imponerande säkerhet på skidorna! Stadig och lugn gled Oscar ner för backen – och han visste precis när det var dags att bromsa.

Sedan fortsatte skidglädjen i Åre där de följde den skandinaviska VM-kampen tillsammans med Haakon och Mette-Marit. Och förutom att agera kunglig hejarklack passade de fyra vännerna förstås på att åka utför tillsammans.

Två veckor efter Åre var det de italienska alptopparna som lockade. När prinsessan Estelle hade sportlov, och ledigt från Campus Manilla, passade familjen nämligen på att åka till Gressoney La Trinité, som tillsammans med tillsammans med skidorten Champoluc skapar skidsystemet Monterosa Ski i Italien. Ögonvittnen berättade för Svensk Damtidning att kronprinsessfamiljen varvade härlig utförsåkning med mysiga restaurang i backen.

kronprinsessan victoria prins oscar östersund vm

Victoria och Daniel tog med sig barnen till Östersund.

Och nu senast spred de kunglig glans under den sista tävlingsdagen på skidskytte-VM i Östersund i helgen. Mellan damernas och herrarnas masstart fick familjen dessutom en rundvandring, och en liten insyn i hur sporten fungerar. Och självklart passade de på att säga hej Hanna Öberg, som i tisdags tog guld i distansloppet.

Privata skidmyset i helgen

prinsessan estelle hanna öberg vm östersund kronprinsessan victoria

Prinsessan Estelle hälsar på skidskytten Hanna Öberg.

Helgen innehöll dessutom lite privat skidåkning. Vi kan nämligen avslöja att Victoria, Daniel, Estelle och Oscar befann sig i Åre innan de for vidare till Östersund. Och enligt våra ögonvittnen verkar prins Oscar ha blivit en riktig fena på att åka skidor. Efter fyra skidresor på kort tid carvade prinsen nerför pisterna med lätthet – även om mamma Victoria förstås åkte precis bredvid utan att släppa sin lille pojke med blicken. Kanske stannar familjen kvar i Åre i några dagar. Både Victorias eller Daniels kalendrar är nämligen tomma den kommande veckan.

Läs mer

Så firar Victoria och familjen in det nya året

Sötchock! Se bilderna på Estelle och Oscar i Åre

Se bilderna! Prins Oscar liknar pappa Daniel

Foto: TT