Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Allvarliga varningen efter bilden på Madeleines hund Oreo: "Ska vara försiktig"

02 nov, 2022, 15:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu måste prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill kanske tänka om och ta till åtgärder.

Annons
Hör Daniels tydliga uppmaning till MadeleineBrand logo
Hör Daniels tydliga uppmaning till Madeleine

Det var tidigare i oktober som prinsessan la upp en bild på Instagram där de välkomnade Oreo, som familjens nya hund. Oreo är en treårig gammal Bichon som familjen adopterat i Miami.

Detta betyder alltså att familjens hund Teddy får en lekkamrat!

Prinsessan förklarar att Oreo tidigare i sitt liv har behandlats illa, och var fastbunden i koppel utomhus under hela dagar och nätter.

"Men idag får han oss att skratta och visar oss vilken öm och kärleksfull själ han har", (och, ja, Teddy och han är bästa kompisar som inte kan sluta leka med varandra)!, skriver Madeleine.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill skaffade Teddy under påsken 2020.

Nu verkar Teddy och Oreo komma rätt bra överens. Men frågan är hur man ska bete sig mot en hund som har haft ett tufft liv.

Annons

Vad behöver man ta hänsyn till och hur ska barnen sköta sig?

Allvarliga varningen efter bilden på Madeleines hund Oreo

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hundcoachen Fredrik Steen. Han syns ofta i TV4:s Nyhetsmorgon och förklarar pedagogiskt. Dessutom brukar han svara utförligt på tittarnas frågor om hundar.

– Man måste vara beredd på att ge hunden lite mer tid än normalt för att socialisera sig och känna sig trygg. Man ska vara noga med att inte pressa hunden, och istället vara noga med att läsa hundens signaler. Ett bra exempel är när hunden vill vara ifred och så vidare. Ge den tid, när hunden börjar känna sig trygg och säker kommer hunden själv börja söka mer kontakt och närhet.

Sedan höjer Fredrik Steen ett varningens finger gällande att vara barn med en ny hund. Han menar att man ska vara lite avvaktande och inte vara "för på".

– Det här ska man vara lite försiktig med. Jag vet själv som förälder vilket problem det kan vara, men det är ändå viktigt att vara noga med att lära barnen att hunden tar själv kontakt när den vill ha kontakt. Tar hunden inte kontakt, då måste barnen lära sig att låta hunden vara ifred, säger han och lägger sedan till:

– Det kan också vara bra att - under föräldrarnas närvaro - låta barnen vara dom som ger hunden mat. Det skapar lite extra kontakt och relation hund och barn emellan.

Annons