Alois och Sophie av Liechtenstein firar 20 år av kärlek

Idag firar prinsparet av Liechtenstein, Alois och hans hustru Sophie, bröllopsdag och 20 år som gifta.

Liechtensteins arvprinspar firar bröllopsdag. 20 år och fyra barn senare kan nu Alois och Sophie skåla för ett långt om omvittnat lyckligt äktenskap.

Liechtensteins furstehus är ett av de allra äldsta och härstammar från 1100-talet.

Hemlighetsfulla

Familjen är också en av de absolut mest förmögna i världen. Kanske är det därför inte så märkligt att de håller sig undan från rampljuset och värnar högt om sin privata sfär.

Gifte sig

En aning hemlig är också kärleken mellan Alois av Liechtenstein och Sophie, som gifte sig för 20 år sedan.

En gemensam bekant

Inte mycket är skrivet om hur paret först träffades. Men det sägs att Sophie och “Lois” som arvfursten kallas av familj och vänner, möttes genom en gemensam bekant sju år innan de gifte sig.

Förlovning

När de förlovade sig bodde hertiginnan Sophie i södra Bayern och Alois i Salzburg i Österrike, där han läste vid universitetet.

Sophie fick en förlovningsring som inte gick av för hackor. En safirring  med två diamanter. Ett pressmeddelande om den glada nyheten gick ut den 12 januari 1993. Den tredje juli vigdes paret i St. Florin’s katedral i Vaduz.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Se en unik film om Liechtensteins prins Alois och prinsessan Sophie på cocktailparty i Bukarest och gör en spännande rundvandring på slottet.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YA6H8ynmT3E