Älskarinnans ilska – kräver miljonbelopp av kungen: "Har blivit trakasserad"

26 jan, 2022, 13:01 
Corinna
Möt kvinnan som ställt till med en stor skandal för monarkin.
Annons
Skandalkungen Juan Carlos i exil – detta har hänt
Skandalkungen Juan Carlos i exil – detta har hänt

Det var en stor skandal som skakade om hela monarkin.

Exkungen Juan Carlos anklagades för att ha tagit emot runt 65 miljoner euro, motsvarande 669 miljoner kronor, av det saudiska kungahuset utan att betala skatt.

Kvinnan träder fram – berättar sanningen om kungen

Pengarna ska först ha överförts till ett konto i Panama och sedan till en “stiftelse” driven av Juan Carlos älskarinna Corinna Zu Sayn Wittgenstein.

Till slut gick det inte för exkungen att stanna kvar i Spanien. Han lämnade Zarzuela-palatset i Madrid, hans hem sedan 58 år tillbaka. I ett officiellt brev riktat till sin son, den nuvarande kungen Felipe, meddelade kung Juan Carlos att han fattade sitt beslut för monarkins bästa.

Men skandalen var inte över där. Corinna valde att kliva ut i offentligheten och berätta en hårresande historia. Hon hävdar att chefen för den spanska underrättelsetjänsten, på uppdrag av Juan Carlos, försökt få henne att hålla tyst om affären.

Annons

– Han sa att om jag inte följde hans instruktioner så kunde han inte garantera min säkerhet eller mina barns säkerhet, har Corinna sagt i en uppmärksammad tv-intervju.

Nu har Corinna dragit Juan Carlos inför rätta. Hon anklagar honom för trakasserier, illegal övervakning och förtal. Går rättegången hennes väg kommer exkungen att bli pålagd ett besöksförbud – och behöva betala flera hundra miljoner kronor i skadestånd.

Corinna menar att Juan Carlos också ligger bakom en smutskastningskampanj igångsatt för att svärta ner hennes namn och rykte.

– Efter åtta års trakasserier, som också gått ut över mina barn, och jag inte ser något slut på det, så ser jag ingen annan utväg än att dra honom inför rätta, säger Corinna i en intervju med Daily Mail.

Juan Carlos, som nekar till anklagelserna, lever just nu i exil i Abu Dhabi. Det sägs att han då och då får besök av medlemmar ur den spanska kungafamiljen, men överlag är det en ensam tillvaro för 83-åringen.

Annons