Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsess-väninnans krasch – när fasaden rämnar flyr alla Victorias kompis

12 sep, 2019, 17:00 
Av
En sån tung krasch.Victorias väninna Amanda Schulman och partnern Hannah Widells skönhetssalonger har gått i konkurs – och borta är 25 miljoner. Och när fasaden rämnar flyr alla kändisduon.
Annons

Amanda Schulman och Hannah Widell är en av Mediesveriges klarast lysande duos.

Med bolag som Perfect Day Media och Daisy Grace, samt podcasten “Fredagspodden”, har syskonen skördat stora framgångar och på kuppen blivit några av medieelitens mäktigaste.

Och Amanda Schulman har även förgreningar i societeten. Hon är nära vän med Lina Tham von Heidenstam och känner även kronprinsessan Victoria.

Hannah Widell, Amanda Schulman och Alex Schulman
Hannah Widell, Alex Schulman och Amanda Schulman

Men nu rämnar fasaden för podcastdrottningarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Breakit skriver nu att duons konkursade skönhetssalonger var ett rejält magplask. 25,5 miljoner kronor är borta – och för notan står ägarna och investerarna.

Annons

Breakit skriver vidare att fiaskot får investerarna att lägga benen på ryggen. Bonnier Ventures, som är Bonniers riskkapitalbolag, klev in med elva miljoner kronor. Nu har Hannah och Amanda varit tvungna att köpa ut Bonnierbolaget.

“Det innebär att Hannah och Amanda nu har stärkt sitt ägande i koncernen till en betydande majoritet. Vår relation till Bonnier Ventures är fortsatt god”, säger koncernens vd Karolina Roslund till Breakit.

Amanda Schulman på Elle-galan i fjol

Samtidigt dras man fortfarande med skulder. Konkursförvaltaren Gustav Kling är ännu inte på det klara med exakt hur stora summor det rör sig om. Men han har fått uppgifter om att det rör sig om fyra miljoner kronor.

Annons
Victoria har burit plagg från Hannah Widell och Amanda Schulmans Daisy Grace

Konkursen är en ren krisåtgärd. Roslund har tidigare sagt till Breakit att man väljer att kursa för att “skydda de delar i vår koncern som inte går dåligt”.

Nu återstår att se hur den tunga smällen påverkar syskonduons stjärnglans.

 

Foto: TT

Annons