Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Bagge: ”Saknaden efter barn har påverkat min självkänsla”

30 maj, 2019, 17:00 
AvRed Aktionen
Anders Bagge har skrivit musik åt världsstjärnor som Jennifer Lopez, Celine Dion och Madonna. Men det var först när Anders började som jurymedlem i Idol för tio år som han blev känd hemma i Sverige.
Annons

Med åren har Anders Bagge vunnit den svenska tv-publikens hjärta som Idols mysfarbror. Nyligen blev det klart att Anders fortsätter som Idol-jurymedlem och han ser fram emot att fira sitt tioårsjubileum med succéprogrammet.

– Idol-året kommer jag att gå in i med hull och hår. Jag ska ta ansvar för varenda en som söker. Det är mitt tioårsjubileum och jag vill förvalta det så gott det går. Det känns väldigt stort att ha fått uppdraget att sitta kvar på min plats. Idol har haft enormt bra siffror och det är såklart skitkul, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Rekord med sina tio år i Idoljuryn

Idol har betytt mycket för Anders karriärmässigt hemma i Sverige men också på ett personligt plan.– Jag har varit med i det där programmet längre än någon annan. Jag är ju som en inredning där, ha ha. Det är faktiskt en era. Det folk inte förstår är att vi får det Sverige levererar framför oss. Vi väljer ut det vi, med vår professionalitet, tycker är bäst. De små kantarellerna som blir en stor kantarell. Inget år är likt något annat och man vänder sig ut mot folket, säger han.plus_iconAnders Bagge om Johanna: “Jag tog henne inte från hennes man”Läs mer

Johanna och Anders gifte sig förra sommaren.
Johanna och Anders gifte sig förra sommaren.

Får stöd av hustrun Johanna

De senaste tio åren har Anders knappt skrivit några låtar men med hjälp av sin hustru Johanna och nära vänner har han nu hittat tillbaka lusten att skapa musik. Anders berättar att han mår som bäst när han har Johanna i sin närhet.

Annons

– Om jag ska vara helt ärlig så är lusten tillbaka helt. Jag skriver låtar för fulla muggar. Det är mina nära vänner och min hustru som har entusiasmerat den delen av huvudet som tappade gnistan. Det är självkänslan som varit död. Så fort jag satte mig ner kom någon slags prestationsångest att jag måste göra en hit. Nu känner jag mer att jag ska sätta mig ner och göra musik för att det är kul och nu har jag skrivit låtar som gör att jag känner “shit nu är jag på G igen”, säger Anders.

Anders Bagge
Anders Bagge tycker att det är kul med musiken igen.

Vad var det konkret som gjorde att du förlorade självkänslan?– Det där är en tung fråga att svara på. Jag tror att när jag började med musiken hade jag bara drömmar om att få min låt spelad på radio. Sedan utökades det till att vilja spelas i större kanaler, få min första STIM-check, få jobba med en utländsk artist. Så kommer den dagen då man har jobbat med Madonna och det var som att dra i en handbroms. Jag hade gjort allt. Kanske att det blivit som ett slags maraton för mig och jag gick i mål. Ska jag börja dreja nu?Exklusiva bilder inifrån Anders Bagges bröllopsfestLäs mer

Paret älskar sina hundar.
Paret älskar sina hundar.

Hittade tillbaka till musiken

För Anders tog det många år att komma över sin prestationsångest men idag kan han sätta sig och skriva utan att bry sig om vem han skriver åt.

Annons

– Jag har hittat tillbaka till mitt instrument, min röst och jag tycker att det är kul med musiken igen. Det som började som en hobby blev min profession. Och det är där någonstans jag kände att nu har jag gjort mitt. Psykologiskt åkte jag in i kaklet. Jag strävar inte efter att vinna längre. När prestationsångesten ebbar ut, det är först då jag kan börja skriva låtar igen, säger han.

Anders firar tio år i Idoljuryn.
Anders firar tio år i Idoljuryn.

Både Anders och hustrun Johanna är överens om att de vill försöka få ett gemensamt barn och för Anders del kan det bli en viktig pusselbit, inte bara på det personliga planet.– Jag kände att kanske ett barn skulle sätta igång en massa motorer i huvudet på mig så att jag skulle kunna fungera. Saknaden gjorde att jag föll in i dåliga mönster och saknade självkänsla. Jag tror att svaret på självkänsla ligger där, säger Anders.Anders Bagges tårar när han fick sin JohannaLäs mer

Annons

“Jag vill bli pappa”

Han tror att den stora dos av barnslighet som bor i honom beror på att han själv inte har fått bli pappa än.

– Det finns någonting jag inte kunnat göra en check på och det är att bli pappa. Det är en grej som sitter hos mig. Det spiller tillbaka i min personlighet på så sätt att jag blir väldigt barnslig i mitt beteende. Jag tycker det är kul att köpa ett plan som står i trädgården. Inte bara för att jag kan, utan för att det är en barndröm. Men Johanna är 47 och jag är 50 så äggklockan har redan ringt, ha ha. Vi vill båda och vi älskar varandra, så det är inte det, säger han.

Anders och Johanna lever härligt villaliv i sitt fantastiska hus på Ekerö – med sina älskade hundar förstås!
Anders och Johanna lever härligt villaliv i sitt fantastiska hus på Ekerö – med sina älskade hundar förstås!

 

 

Annons