Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Pihlblads etikettbrott framför Victoria – då reagerar kronprinsessan

01 sep, 2022, 22:00 

Det är inte alltid lätt att vara förberedd på att möta en kunglighet...

Annons
Kungafamiljens sorg • Silvias hemliga firande med kungen • Sno Victorias härliga stil – 3 kungliga snackisar från vecka 34!Brand logo
Kungafamiljens sorg • Silvias hemliga firande med kungen • Sno Victorias härliga stil – 3 kungliga snackisar från vecka 34!

Att vara kunglighet innebär att många är på helspänn runt en. Det finns ju en mängd olika etiketter och normer som man förväntas följa – tänk om man till exempel mot förmodan skulle råka du:a en kronprinsessa!

Lyckligtvis var det inte riktigt det som Nyhetsmorgon-stjärnan och TV4-profilen Anders Pihlblad gjorde när hans vägar korsades med Victoria, men det är trots allt ett möte han sent lär glömma...

Bröt mot klädkoden

Anders Pihlblad har en lång och gedigen karriär bakom sig som politisk reporter, vilket innebär att han inte sällan befunnit sig i olika situationer med högt uppsatta politiker och till och med kungligheter. Faktum är, att han träffat nästan allihopa i vår kungafamilj!

Men det är en händelse som sticker ut lite extra, och som etsat sig fast i minnet. För Svensk Dam berättar Pihlblad vad som egentligen hände den där dagen i Frankrike – här är den dråpliga historien!

Annons

– Jag skulle göra ett valreportage ifrån Europaparlamentet i Strasbourg, och vi var på taket för att få lite sköna bilder, jag och en fotograf. Grejen med hela reportaget är att jag har en t-shirt med en svensk flagga på. Det vill säga, jag är klädd helt fel, mot alla klädkoder i parlamentet! Men där står jag med min svenska flagga, och så ser vi ett gäng människor som kommer gående, berättar han.

Ja, att bära en avslappnad t-shirt som pryds av svenska flaggan är nog inte det de flesta bär i Europaparlamentet. Men då skulle det bli värre, eller kanske till och med bättre.

Inte samma tillfälle som Anders berättar om, men här har vi en ung kronprinsessa år 1997 som besöker de europeiska instutitionerna i Bryssel.

Orden från Silvia

För personerna som kom gående var faktiskt inga mindre än kronprinsessan Victoria och hennes SÄPO-vakter.

– Hon är ganska ung då, och så ser hon att där står jag, med en svensk flagga! Så hon går fram direkt och hälsar. Vi fick faktiskt en intervju dagen därpå! berättar Anders för Svensk Dam.

Annons

Lyckligtvis kan han komma med det försäkrande, men inte förvånande beskedet: kronprinsessan var oerhört trevlig och proffsig!

Detta var ju ett tag sedan, men bara tidigare i år hade Anders Pihlblad ytterligare ett kungligt möte, men med kungaparet i London. Det vankades premiär för ABBAs show Voyage, och kungen och drottningen var på plats för att avnjuta lite skön musik.

– Det var jättekul. Jag frågade drottningen om Dancing queen möjligen var hennes favoritlåt, och hon svarade "Of course”, säger Anders Pihlblad glatt.

Kungaparet på ABBA Voyage i London
En dancing queen... och kungen!

Foto: TT

Annons