Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Pihlblads problem under mötet med Victoria – inför kameror: ”De känner inte mig”

31 aug, 2023, 04:00 

Anders Pihlblad berättar om mötena med kronprinsessan Victoria.

Annons

Vid det här laget är det en kunglig tradition, SVT:s Året med kungafamiljen och TV4:s Kungahuset som sänds kring jul. I dokumentärfilmen får filmteamen följa med kungafamiljen genom hela året, och bjuder på en unik inblick in i bakom stängda dörrar!

I år är det Nyhetsmorgon-profilen Anders Pihlblad som gör programmet för TV4.

Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Anders Pihlblad om att filma med kungafamiljen

Anders axlar uppdraget efter Rania Shemoun Olsson, och det är första gången har följer med kungligheterna för att dokumentera och ställa frågor. När Svensk Damtidning träffar Pihlblad på röda mattan i samband med Kristallen, är han vid mycket gott mod när han berättar om filmandet såhär långt:

– Det går väldigt, väldigt bra. Eller, jag fick bita mig lite i tungan här. Jag fick lite bra besked i dag kring en grej som vi ska ha, säger en kryptisk Anders till Svensk Dam.

Annons

Och alla kungafans kan vara förväntansfulla inför vad som komma skall, om man ska tro Anders.

– Jag har ju inte gjort det här tidigare. Det här är något helt nytt för mig, men det är väldigt spännande och jag tror att det kommer att bli ett väldigt, väldigt bra program.

Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad intervjuas på röda mattan på Kristallen

Anders Pihlblad svårigheter i mötet med kronprinsessan

Men alla möten med kronprinsessan, kungaparet, och de andra medlemmarna kommer också med stora utmaningar. Ja, att intervjua en kunglighet är betydligt svårare än att prata med en popstjärna, de ställer inte ofta upp på intervjuer och har hög integritet.

Annons

– Att göra hela programmet är ju en utmaning eftersom jag inte har gjort det här tidigare. Det är väldigt speciellt att följa kungahuset. De känner inte mig och jag känner inte dem. Jag kommer inte att känna dem heller, så är det ju. Den kontakten får man inte, berättar Anders Pihlblad.

– Men man märker att ju mer man har varit med, desto bättre blir intervjuerna. Och det är häftigt.

Med på röda mattan var också Anders make, Efter fem-stjärnan Henrik Alsterdal. Svensk Dam passade på att se hur det ligger till med hans kungliga kopplingar:

– Jag har intervjuat drottning Silvia två gånger och kungen en gång. I övrigt har jag inte särskilt många gånger träffat kungafamiljen. Det är Anders som har full koll hemma hos oss på det här.

Foto: TT

Annons