Anders Tegnells ord sätter stenhård press på Victoria

Anders Tegnell och kronprinsessan Victoria.
Anders Tegnells ord får enorma framtida konsekvenser för kronprinsessan Victoria – både som småbarnsmamma och som Sveriges tronföljare.
Annons

Kanske är kulmen snart nådd. Kanske kommer Folkhälsomyndigheten så småningom att lätta på några av restriktionerna. Och kanske kan några av oss återgå till ett mer normalt liv inom en inte alltför avlägsen framtid.

Annons

Men det gäller inte 70-plussarna, dit drottning Silvia, 76, och kungen, 74 år på Valborg, hör.

Kungaparet har isolerat sig på slottet Stenhammar.
Kungaparet i sin hemmaisolering på slottet Stenhammar.
Annons

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa nyligen i en intervju att Europas äldre – ja alla som tillhör någon riskgrupp – kanske måste hålla sig isolerade hela året ut. Hon varnade också för att ett vaccin sannolikt dröjer till 2021. Anders Tegnell är något mer försiktig i sin bedömning, men betonar vikten av att alla över 70 år begränsar sina sociala kontakter och stannar hemma. Och konstaterar att vaccinet blir avgörande för att skydda utsatta grupper.

Corona: Anders Tegnell och pressen på kronprinsessan Victoria

Sammantaget innebär detta ett scenario som sätter en enorm press på kronprinsessan Victoria. För om direktivet blir att alla 70-plussare ska självisolera sig ända till jul, så betyder det att både kungen och drottningen kommer att vara borta från alla sina utåtriktade uppdrag, från alla resor och från all representation som de har på Kungliga slottet – i hela åtta månader till.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Det kan bli tufft för Victoria. Hur ska hon orka med allt?
Annons

Och kvar står kronprinsessan Victoria, 42, med en fyraåring i förskolan och en åttaåring i första klass. För henne kan Anders Tegnells och Folkhälsomyndighetens kommande direktiv få oerhörda konsekvenser – både som småbarnsmamma och som Sveriges tronföljare.

Victoria Daniel Estelle och Oscar på Haga slott
Idylliskt på Haga – än så länge.

Någon måste ju göra jobbet. Och det blir Victoria som får rycka in.

Hon axlar dessutom ett stort ansvar för den svenska monarkin redan nu – men om kungen blir fast på Stenhammar ända fram till 2021, så kommer den bördan att öka enormt.

Kungen och kronprinsessan Victoria.
Kungen – och hans tronföljare.
Annons

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Anders Tegnells ord sätter stenhård press på Victoria”

 1. ancibergfeldt skriver: 21 april, 2020

  Carl Philip kan väl ställa upp
  Och hjälpa Victoria??


 2. Anna skriver: 21 april, 2020

  Tur att Sofia och C P finns på nära håll och kan rycka ut… vad är problemet?


 3. Monarkist skriver: 21 april, 2020

  Nu har ju Victoria en man och barnen har en pappa. Det finns något som heter samarbete, på alla plan.


 4. EwaW skriver: 21 april, 2020

  Hennes föräldrar hade samma jobb, om man nu kan kalla detta ett jobb, och hade tre barn, varför skulle det vara jobbigare för Victoria?


  1. Ritva skriver: 22 april, 2020

   EvaW man ska inte glömma att drottning Silvia “bara” är en Monarks fru, fst det stämmer att hon har ställt upp helt och fullt under alla år. Kronprinsessan däremot kommer att ha sin pappas (Kungens) alla uppgifter till de som hon redan har! Det går inte att jämföra henne och drottning Silvia i det sammanhanget. Till “Fundering” vill jag säga, att det bästa vore att kolla Kungahusets hemsida, klicka på “Aktuellt” där man månad efter månad kan se HUR MYCKET Kronprinsessan redan har haft att göra!


 5. josefin skriver: 22 april, 2020

  Nàja, antagligen gàr ju efterfràgan ner ocksa sà det löser sig nog


 6. ellinor blomquist skriver: 22 april, 2020

  Det ordnar sig. Det kommer ej vara några större event detta år, inte mer än de senaste 2 månaderna. Kungens födelsedagsfirnde minimerat, likaså kommer 6 juni blir det samt Victorias firande på Öland.Inga statsbesök bokas in eller ut detta år-de som var bokade är redan avbokade. Så mycket mer är det inte. Men klart det kan ej bli Troppan för familjen, och egentligen ej heller Solliden för kungaparet .


  1. josefin skriver: 23 april, 2020

   Ja Ellinor Blomquist, Du har helt rätt, de flesta evenemang ställs in. Trots detta anpassas inte apanaget, till skillnad fr alla andra verksamheter där aktiviteten gàr ner o anställda permitteras f att inkomstflödet minskar. Lustigt, full betalning oavsett aktivitetsnivà.


 7. Kajsa Nilsson skriver: 22 april, 2020

  Börda? Hon slipper (som allra flesta dubbelarbetande kvinnor tvingas till) skrubba golv eller dammsuga. Skulle uppskatta om Svensk Dam någon gång tonade ner rubriksättningen och även brödtexten. Nivån på tidningens journalistik har sjunkit avsevärt under de senaste åren. Undrar om detta inlägg tas in? I övrigt: Silvias ständiga klagan över hur mycket hon har att göra…Hon borde ta efter den intelligenta drottning Margrethe som öppet sade: Jag behöver ju inte städa så jag får tid över…Även en republikan måste beundra denna drottning.


  1. Cecilia skriver: 22 april, 2020

   Ja, precis som du tyckte jag att detta var reko av Dronning Margrethe. Hon förtjänar respekt för sin rättframhet.


  2. charlotte skriver: 22 april, 2020

   Kajsa Nilsson,
   Var inte så besatt av att skrubba golv och städa!! Det måste finnas något annat i livet än detta. Professor Agnes Wold har ju länge varit emot den städfanatism som finns i Sverige på senare tid. Är vi på väg tillbaka till Fattig-Sverige när man skulle hålla lössen borta? Vi måste ha mer akademiska värden för att inte gå under som civiliserade männniskor.


 8. Fundering skriver: 22 april, 2020

  Jag tycker att Victoria har haft en gräddfil ända sedan barnen föddes och detta tror jag beror på Silvia och att Victoria har gett henne dåligt samvete. Kungen hade nog tänkt sig att dottern skulle “jobba” minst 100 procent efter varje gravledighet. Märkligt att inte våra folkvalda politiker har styrt upp detta när Victoria åtnjuter alla tänkbara förmåner av staten, jämför gärna med andra statsanställda.


 9. Kristina skriver: 22 april, 2020

  Jobbigt? Hon är ju uppfostrad till att bli drottning! Är det jobbigt att hon har barn? Hur jobbigt hade då inte hennes föräldrar? Tycker att detta är mycket överdrivet “problem”!


 10. ancibergfeldt skriver: 22 april, 2020

  Dom har det så bra, så dom vet inte hur bra dom har det.


 11. Anna skriver: 22 april, 2020

  Eftersom kronprinsessans make genom att vara njuropererad sannolikt har dåligt immunförsvar och därmed tillhör en riskgrupp, bör kronprinsessan och prins Daniel antingen bo var för sig eller så bör även kronprinsessan gå i karantän. Efter lilla prinsessan Estelle står prins Carl Philip närmast i successionsordningen. Så där har vi den person som kan fungera som vikarierande regent.


 12. Bea skriver: 27 april, 2020

  Ellinor Blomquist,
  du svänger dig med lite barnsliga ord – utlandet är kanske lite svårt att resa till på ett tag men Öland och Solliden blir nog inga större problem.
  Att sitta där ensamma i ett för övrigt helstängt område/park går säkerligen lika bra som någon annan stans.

  Anna,
  Men inte har väl okända människor med att göra med om andra familjer/makar bör bo ihop eller skall bo var för sig. Det sköter dom väl bäst själva.
  Det var väl att ta i så sömmarna spricker. Kära nån nu får du allt hejda dig….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar