Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Andra gången Christina drabbas av cancer - så sa hon förra gången

13 okt, 2016, 11:09 
AvJohanna Lejon
Prinsessan Christina har återigen drabbats av cancer. Det är andra gången. Första gången hon fick diagnosen var 2010.
Annons
Prinsessan-Christina

I förmiddags gick hovet ut och berättade att prinsessan Christina återigen drabbats av cancer, kronisk blodcancer. Detta är hennes andra cancerdiagnos. Den första fick hon 2010, då hon drabbades av bröstcancer. Då, våren 2010, genomgick Christina både strål- och cellgiftsbehandling på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Behandlingar som tar hårt på kroppens alla funktioner. Christina valde dock tidigt att tala om sig sjukdom

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag hoppas att det kan vara ett stöd för andra, sa prinsessan Christina till Aftonbladet då.

Sverige ligger i framkant när det gäller forskning och behandling av bröstcancer. Det upplevde prinsessan som en stor trygghet.

Också drottning Silvia har, precis som Christina gjorde då, uppmanat kvinnor att undersöka brösten noga. Mammografiundersökningar är omtvistade, men det var, och är, något som både drottning Silvia och prinsessan Christina förordar.

– Ju tidigare man upptäcker en tumör desto större är chanserna att man klarar sig, sa prinsessan Christina 2010.

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kungahuset.

Annons