Hårda anklagelser mot Charles efter märkliga beteendet: ”Våldsamma raseriutbrott”

Hårda anklagelser mot Charles efter märkliga beteendet: ”Våldsamma raseriutbrott”

Charles beskrivs som en kung olik alla andra.

Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen
1:49

Efter reklamen: Länge leve kung Charles III! Första orden till nationen

(1:49)

Slå på ljud

Kung Charles tog över tronen samma sekund som drottning Elizabeth drog sitt sista andetag den 8 september. Sedan dess har han haft hela Storbritanniens, om inte världens, blickar på sig.

Han har redan erkänts som kung av nationen men krönt blir han inte förrän maj 2023. Även om han i praktiken redan är landets monark, är det med stor spänning som många undrar vilken typ av regent Charles kommer att bli.

Enligt Christopher Andersen, författaren bakom boken "Kungen", kommer Charles att sticka ut, på gott och ont.

Kung Charles annorlunda beteende

Andersen beskriver Charles som excentrisk, rapporterar Entertainment Online. Exempelvis reser han med ett något udda bagage, som en personlig specialtillverkad toalettstol, samt en gammal nalle, trots sina 73 år på nacken.

Men reser gör man ju som man behagar. Däremot lyfter Andersen kungens heta temperament. Han menar att Charles är lättirriterad och har svårt att kontrollera sina känslor – något som han tror beror på en tuff uppväxt.

– Han har faktiskt ett "vulkaniskt" temperament. Han är kapabel till våldsamma raseriutbrott, säger Andersen och fortsätter:

– Mycket med Charles härrör från hans barndom, som var hjärtskärande ensam. Charles har beskrivit sitt förhållande till sin mamma genom att säga att hon var kall och reserverad, och har sagt att hans pappa var en översittare som fick honom att gråta inför andra.

Charles och Elizabeth hade under många år en komplicerad relation, som de senare reparerade.

Pool

Komplicerade relationen till Elizabeth

Charles skickades på internat till Skottland som ung, och det sägs att han där fick utstå en hel del mobbning, vilket författaren menar troligen ligger bakom hans nyckfulla beteende. Plus den kyliga relationen till sina föräldrar.

– Jag tycker att det säger mycket att Charles som pojke bara tillbringade två 15-minutersperioder om dagen med sina föräldrar. När han som 13-åring var tvungen att operera bort sin blindtarm besökte varken mamman eller pappan honom på sjukhuset.

Foto: TT