Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna-Karin Hasselborg intervjuas i Sveriges Radio

20 okt, 2019, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
prins albert anna-karin hasselborg
På nittiotalet hade Anna-Karin Hasselborg en romans med prins Albert. I dag, 22 år senare, arbetar hon med att förebygga våld.
Annons

Klingar namnet Anna-Karin Hasselborg bekant? Hon är svenskan som kopplades ihop med prins Albert i slutet av nittiotalet. Nu har Anna-Karins namn, återigen, dykt upp i den svenska nyhetsrapporteringen. I en intervju med Sveriges Radio berättar hon om sitt viktiga jobb – och romansen med Monaco-fursten känns långt borta.

prins albert anna-karin hasselborg
Anna-Karin Hasselborg besökte prins Albert i Monaco i slutet av nittiotalet.

I dag är Anna-Karin Hasselborg utbildad kriminolog och beteendevetare och hon har arbetat för att förebygga våld i nära relationer i tio år. Sedan några år tillbaka arbetar hon som våldsförebyggande samordnare på Härnösands kommun och det var i den rollen som Anna-Karin uttalade sig, i början av oktober.

Anna-Karin Hasselborg berättar om sitt viktiga arbete

Kulturnytt, i Sveriges Radio, har nämligen gjort en kartläggning som visar att färre sexualbrott anmäls på landets musikfestivaler och det är framförallt Härnösands stadsfest som lyfts fram. En festival som, som samlar runt 15 000 besökare, och som i år hade noll anmälda sexualbrott.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det betyder dock inte att har varit några sexualbrott, vill Anna-Karin tillägga när vi når henne över telefon.

I Sveriges Radio-intervjun berättar hon hur det våldsförebyggande arbetet (som uppenbarligen har gett resultat) har gått till.

– Fler vakter, fler entrévärdar, fler volontärer, flerspråkig personal. Synlig personal som skulle mingla, störa ut och också inge trygghet. Det är en direkt insats som vi sett har gett resultat, säger hon till Sveriges Radio.

Anna-Karin berättar även att hon är ute och föreläser och att hon är mamma till tonårsbarn. Relationen med furst Albert (som var prins när hon lärde känna honom) känns långt borta och är ingenting hon vill gå in på.

På nittiotalet var Albert omskriven som en riktig festprisse och han testade även på Stockholms uteliv vid ett flertal tillfällen. Andra svenskar som har kopplats ihop med Monaco-fursten är Viktoria Silvstedt och Emma Wiklund.

Foto: TT

Annons