Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anna Kinberg Batra inkallad till slottet – avslöjas på nya bilder

23 apr, 2024, 10:41 
Anna Kinberg Batra
Anders Wiklund/TT
Anna Kinberg Batra har blivit inkallad till Kungliga slottet, kan Svensk Dam avslöja.
Annons

Anna Kinberg Batra är en kontroversiell kvinna för tillfället. Nu har hon blivit inkallad till Kungliga slottet – mitt under en pågående skandal som kan sluta med att hon blir av med sitt jobb som landshövding.

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Anna Kinberg Batra inkallad på Slottet

Anna fångades på bild jämte överbefälhavare Micael Bydén och klimat- och miljöministern Romina Pourmokhtari. De var där för det finska statsbesöket, där president Alexander Stubb och hans fru Suzanne Innes-Stubb.

Annons
Anna Kinberg Batra
Vilken ståtlig samling!Henrik Montgomery/TT

Men Anna hade nog annat än statsbesöket i tankarna. Hennes mödor började med att Aftonbladet avslöjade att hon plockat in två vänner till toppjobb på länsstyrelsen. Därefter rapporterade TV4 att även en annan, tredje vän till Anna fått jobb på myndigheten – något som ska ha lett till internt missnöje.

Krav på att Anna Kinberg Batra ska avgå

Enligt TV4 blev tjänsten i fråga bara utlyst genom en lapp i receptionen. Nu höjs krav på att Anna ska tvingas bort från landshövdingposten – och utredas för korruption.

Annons

– Lappen gör att Anna Kinberg Batra måste gå. Om hennes partivänner i regeringen inte vågar meddela henne detta ansikte mot ansikte kanske de kan sätta upp en lapp i receptionen på Länsstyrelsen. Och hoppas hon har exakt rätt kompetens för att notera budskapet, skriver Daniel Suhonen på Aftonbladets ledarsida.

Anna Kinberg Batra
Anna med sina kungliga gäster.TT

Anna har i egenskap av landshövding haft flera företräden hos kungen. Och så sent som i november bjöd hon kungen och drottning Silvia till smokingfest i Tessinska palatsets festvåning.

Annons

– TACK till alla inblandade för en härlig och extra högtidlig höst-länsmiddag i Tessinska palatset, med de kungliga grannarna som hedersgäster, och övriga gäster från riksdag, regering, näringsliv, sport och civilsamhälle! skrev Anna på Instagram då.

Annons