Anna Westlings beslut – därför säger hon nej

Anna Westlings beslut – därför säger hon nej
Anna Westling gillar att hålla en låg profil – långt bort från rampljuset. Det är inte svårt att lista ut varifrån detta drag kommer.
Annons

Alla som följer våra kungligheter har sett Anna Westling skymta förbi. Men hon gör sällan mer än just detta: skymtar i bakgrunden.

Hon har varit gäst på de kungliga bröllopen och dopen, firade jul med kronprinsessan Victoria och brodern Daniel i årsskiftet, har gått på hockey med prinsessan Estelle – men i övrigt håller hon en väldigt låg profil.

Annons

Annons

Därför säger Anna Westling nej

Hon har konsekvent tackat nej till både tv-framträdanden och intervjuer. Hon vill inte prata om sin prins till bror – eller om sitt liv som nytillskott i kungafamiljens periferi.

Ewa och maken Mikael var gäster på Victorias 40-årsfest.
Anna och maken Mikael Söderström var gäster på Victorias 40-årsfest.

– De är väldigt måna om sitt privatliv. Daniels pappa är social och utåtriktad, medan mamma Westling är mer tillbakadragen och jag tror aldrig att hon kommer att säga ett enda knyst om Daniel och Victoria, har hovreportern Roger Lundgren sagt till Arbetarbladet. 

Annons

– Olle och Ewa får inga titlar eller funktioner så därför kommer de inte behöva göra några officiella framträdanden eller så. Vi kommer att se dem på bröllopet och blir det barnbarn kommer de förstås på dop och barnkalas, men sen går de nog tillbaka till sitt ”vanliga” liv i skymundan, långt bort från pressen.

Har en fin relation med Estelle

Precis så gör Anna. Hon lever ett anonymt liv i Gävle tillsammans med maken Mikael och dottern Vera, 15. Äldsta dottern Hedvig, 20, är utflugen och bor numera i Stockholm.

När Anna och Mikael dyker upp i offentliga sammanhang, exempelvis ett bröllop, ser de till att hålla en låg profil. De ställer snällt upp på bilder – men aldrig något mer än så.

Det finns dock inget som tyder på att Anna skulle vara en tillknäppt person. Hennes relation med brorsdottern Estelle visar att hon bär på en stor portion mänsklig värme – och en väl tilltagen dos skojfriskhet.

Estelle och Anna hejade ikapp när de gick på hockey med familjen.
Estelle och Anna hejade ikapp när de gick på hockey med familjen.
Annons
Estelle och Anna har verkligen en speciell relation!
Estelle och Anna har verkligen en speciell relation!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Anna Westlings beslut – därför säger hon nej”

 1. Catrin skriver: 1 mars, 2020

  Man behöver inte vara tillknäppt för att man inte söker uppmärksamhet. Jag tycker att det hedrar Daniels föräldrar och syster att de inte försökt dra nytta av hans ställning utan i stället lever sina egna liv långt från rampljuset.


 2. Liat skriver: 2 mars, 2020

  Håller med dej Catrin. Det finns en tydlig skillnad på syskon och syskon, vissa vill ju verkligen synas och få uppmärksamhet.


  1. konsttanten skriver: 2 mars, 2020

   Om du syftar på Sofias systrar, så ÄR det media, som fotar och lägger ut bilder. De två singlarna kan väl inte bara sitta inomhus!


  2. Anna skriver: 2 mars, 2020

   Konsttanten, man kan ju säga nej till fotografering som jag gör😊


 3. Elna skriver: 2 mars, 2020

  Catrin helt rätt.


 4. Eva H. skriver: 2 mars, 2020

  Ojoj ! vi människor är ju faktiskt olika, vilket inte innebär att den ene är sämre än den andre. Här i kommentarsfälten blir man ibland uppmärksammad på att en del minsann rör sig i eller i närheten av den kungliga sfären. Det får vi också stå ut med 🙂


 5. ingalisa skriver: 2 mars, 2020

  Härligt med en familj som är trygg i sig själv och inte har behov av att synas och höras.


 6. Daga skriver: 2 mars, 2020

  Synd att familjen måste gömma sig för acceptans hos en del tyckare.Jag finner det sympatiskt och jättetrevligt när de visar sig med kungliga släkten.Vi är alla bara människor.Kungen vet jag är glad i kalas så de ses en hel del.Trygg är den som på ett naturligt och otvunget sätt kan möta och umgås även om det skulle finnas några fotografer vid sidan om.Sist när Sofias mamma sågs med hund och två barnbarn,naturligt och lätt umgicks hon både med fotograf och övriga.Otvunget och okonstlat blir det om man öppnar lite på dörr och fönster. Daga


  1. Anna skriver: 2 mars, 2020

   Problemet är att media är som blodsugande iglar…bjuder man till kommer de hela tiden tillbaka. Snart har vi reportage som: “Baka Marie Hellqvists favoritlussebullar” eller “Kika in i Lina Hellqvists lyxlägenhet”. Och då blir frågan var gränsen går mellan öppet och otvunget umgänge med journalister och profitering på den kungliga glansen för egen vinning. Den frågan behöver vi aldrig ställa oss när det gäller familjen Westling.


  2. charlotte skriver: 2 mars, 2020

   Daga,
   Jag tycker också att Sofias familj ser så trevlig och okonstlad ut! Vissa här ska alltid sätta en familj mot en annan fastän bägge håller lika låg profil.


  3. Leo skriver: 2 mars, 2020

   Daga, nu handlade reportaget om Anna Westling, inte om Sofias mamma.


  4. Ingrid skriver: 3 mars, 2020

   Ja, hon visar prov på vad som komma skall.


 7. Hanna skriver: 2 mars, 2020

  Vackra, naturliga och med integritet – all respekt!


 8. Gunilla Norlén skriver: 2 mars, 2020

  Hon gör så rätt!


 9. Daga skriver: 4 mars, 2020

  Leo det borde
  du respektera då och då!Hälsn Daga


 10. Leo skriver: 4 mars, 2020

  Hej Leo, vi är två med detta namn!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar